Världen av handel med kryptovalutor är fortfarande relativt ny, med massor av potential för tillväxt. På grund av sin digitala natur är den dock överkänslig för förändringar, fluktuationer, fall och värdestegringar. Det finns många frågor som ställs i kryptovärlden nuförtiden. Kväver Kina kryptovalutor dessa år? Vilka är de bästa botarna att använda? Var är de vanliga bedragarna? Vi ska försöka besvara åtminstone några av dem.

Vanliga människor som du eller vi skulle knappast kunna följa dem alla, speciellt eftersom de händer dygnet runt, hela tiden.

Det är här kryptohandelsbots lyser. Du behöver bara hitta ett sätt att fånga din handelslogik i ett kodformat och mata den till botens artificiella sinne och voila, du har dig själv en handlare av ditt tänkesätt, förutom att det inte kräver sömn, vila eller fritid , och det ger inte efter för trötthet, psykologisk press eller irrationella känsloslag som rädsla eller spellust.

En idealisk handlare som den är, är kryptohandelsbot fortfarande utsatt för fel. Dessa förekommer särskilt ofta i den logiska översättningsdelen av installationen.

Gör kodningsprocessen enkel nog att förstås av många, och chansen är att det blir för enkelt att genomföra mer komplexa tankeprocesser, vilket minskar kvaliteten på botens handelsbeteende.

Gör skriptet tillräckligt utarbetat för att begå de finare detaljerna i beteendemönstret, och du kommer med största sannolikhet att göra boten oanvändbar av de inkommande massorna av nybörjare på daytraders.

Den gyllene medelvägen skulle vara att få boten att vara enkel att använda och tillräckligt komplex i utförande. Dessa bots tenderar att både prestera bra och göra användarna bekväma med att använda dem.

Är 3Commas en sådan bot? Tjänar det pengar, presterar det tillräckligt bra och förblir det lätt att använda? Dess utvecklare hävdar att det gör det. Dagens recension kommer att försöka verifiera eller motbevisa detta. Låt oss börja!

Vad är 3Commas?

3Commas är en handelsplattform för kryptovaluta som låter sina användare skapa handelsbots genom att implementera tillgängliga funktioner eller använda redan existerande koder skapade av andra.

Antingen genom att kopiera välpresterande handlare eller genom att hjälpa dem att våga sig ut på egen hand, hävdar 3Commas att de ger all hjälp som ivriga handlare behöver för att få igång dem.

Några av dess utvalda aspekter inkluderar smart handel, social handel, stop loss och ta vinstkommandon, tillsammans med ett stort antal verktyg gjorda för att underlätta automatiseringsprocessen och öka effektiviteten hos boten och inkomsterna för handlare.

Med sikte på minsta risk och maximal vinst är 3Commas mål ungefär som alla andra handelsbotar där ute; en liknande slutsats kan också ses på Crypto Daily.

Designad som en webbaserad tjänst fungerar 3Commas på både PC och mobila enheter. Det stöder flera utbyten, inklusive, men inte begränsat till, Binance, Bitfinex, Coinbase, GDAX, Kraken, KuCoin och Huobi.

Även om det har en gemenskap med mer än 30 000 användare, enligt onlinerecensioner är dess rykte blandat. Är balansen mellan enkelhet och prestanda dåligt gjord eller bidrar något annat till att 3Commas inte är ”starten på branschen”? Vi ska försöka ta reda på det.

Funktioner och funktionalitet

Det blir uppenbart när tjänsten lanseras att den designades med nykomlingar inom kryptohandel i åtanke. Utformningen av användargränssnittet är ren, enkel och mycket enkel. Men nybörjare kan lätt gå vilse i antalet alternativ och funktioner som omedelbart börjar hoppa ut.

De flesta av användarna kommer aldrig att hamna i en situation där de behöver så komplexa delar av manuset. Således uppstår en konflikt redan från början – är 3Commas väl avvägd mellan enkel åtkomst och antalet alternativ för experter? Eller står den balansen konstigt på ingendera sidan?

När det gäller antalet inkluderade funktioner är listan verkligen uttömmande. Valet som är tillgängligt för användarna går från att göra ett invecklat skript fullt av egenheter och fragment av unik kod (även om det mestadels bara är det som redan erbjuds) till att helt och hållet avstå från anpassning och välja att omfamna koden som skrivits av andra.

Denna aspekt av social handel har sina fördelar, men fungerar vanligtvis bara för de allra första nybörjarna eftersom mer avancerade användare föredrar åtminstone en viss grad av anpassning. När det gäller anpassade skript tillåter 3Commas användare att back-testa och handla på papper med sina strategier, vilket minskar potentiella risker senare när botarna realiseras och sätts i handling.

Någonstans mellan pro-nybörjare och pro-experter väljer 3Commas inte riktigt någon av dessa, vilket som en konsekvens kan ha vissa missförstånd med båda.

Kundsupport, gemenskap, rykte

En annan pelare i deras tjänst som 3Commas är mycket stolta över är deras kundsupport. Tillgänglig på engelska och ryska dygnet runt, den är tillgänglig på arbetsdagar, förmodligen när du når dem.

Vad som dock är mindre känt är att de har varit tvungna att anställa ytterligare personal eftersom många människor har klagat över att de inte kan nå någon i början av 2021. Att lappa upp var vattnet kommer igenom kanske inte är det bästa affärssättet, men hej , så länge det håller dem flytande, eller hur?

Eftersom deras användarbas har nått ett stort antal användare, är 3Commas-gemenskapen ganska stor och villig att ge guider, handledningar och råd till ivriga nya medlemmar. Hela idén om social handel går hand i hand med detta tillvägagångssätt, så det finns egentligen inte mycket att säga.

Alla är inte så vänliga som du kanske hoppas, men dina vädjanden kommer inte att nå döva öron bara med säkerhet.

Åh, och vi har äntligen kommit till 3Commas rykte. För en enligt uppgift fläckfri tjänst kommer det som en överraskning att deras rykte är ganska blandat. Till exempel, på TrustPilot är deras genomsnittliga poäng bara 3,8/5, vilket passerar som genomsnittet, om vi inte räknar uppenbara bedragare i kryptohandelsbranschen.

Detta kan tillskrivas en bestående anfall av serverinstabilitet, förseningar och krascher som medförde betydande förluster eller åtminstone nekade alla sina användare på grund av vinster under 2021. Oavsett om de har åtgärdat detta stora problem eller inte, kvarstår fläcken och det kommer att ta mycket ansträngning för att kompensera för det. Oturligt.

 

Gratis provperiod och prissättning

3Commas kommer i olika prisplaner, med en 3-dagars provperiod på alla deras funktioner. Det är intressant att notera att de också uppvisar en gratisversion, även om den är begränsad till en Active SmartTrade, en DCA-bot, en GRID-bot, en Options-bot och ingen pappershandel.

De andra tre betalda planerna varierar kraftigt mellan sig, med de flesta ”avancerade” funktioner som är låsta bakom Pro-planen, som är $99 per månad, eller $49,5 om de betalas i förskott under ett helt år.

Slutlig dom över granskningen

Som vi har sett är 3Commas långt ifrån en misslyckad bot, men det finns berättigade skäl till varför det inte är särskilt en ”stjärna i branschen”.

En blandad ståndpunkt om deras målgrupps expertis, instabilitet i deras tjänster och mörka fläckar på deras rykte som förföljer dem från det förflutna har fört dem under raden av topprankade robotar för automatisering av kryptovalutahandel.

Kombinera det med det pågående problemet med en stammande mobilapp som släpar efter prestanda för skrivbordsversionen och du har en mjukvara som fortfarande kräver arbete för att vara standard.

Är 3Commas kryptohandelsbot en bluff?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här