Vi bor i ett land där vi idag står för ca 10% av vår egen livsmedelsproduktion, vilket såklart innebär att vi är väldigt beroende av import för att klara försörjningen i landet!

Det har de senaste åren dykt upp flera artiklar som berör ämnet, där de flesta är överens… Sverige klarar inte sin matförsörjning vid eventuell kris. (Se länkar)

https://www.dn.se/debatt/sverige-saknar-strategi-for-trygg-livsmedelsforsorjning

https://www.svd.se/nyheter/inrikes/sverige-utan-krisplan-for-matforsorjning_8008626.svd

För ca ett år sedan försökte sig USA på att få gehör för att bomba ”strategiska” mål i Syrien efter en gasattack mot civila man försökte skylla på Assad, det visade sig sedermera dock att han såklart var oskyldig och hjälten i denna historien var Putin som gav USA ett tydligt NJET! Således behövde man ett annat diplomatiskt skydd, för att kunna utföra sina planer, och som på beställning ett år senare äntrade ISIS scenen. Helt plötsligt har man all anledning att bege sig in i området för att skydda, rädda och alla andra vackra ord man använder för att få bomba och utveckla demokrati. Att man vill bygga en pipeline genom Syrien för att kunna försörja Europa med energi och detta för att vi inte skall närma oss Ryssland som sitter på ca 80% av världens energiresurser, har säkert inte ett dugg med saken att göra.

Så med tanke på min ingress, att Sverige som land inte skulle klara´sin livsmedelsförsörjning under kristider, hur i hela världen klarar sig en löst sammansatt arme som påstås att i religionens namn nu kriga sig runt i Mellanöstern?

Alla krig handlar om försörjning, och även om vi ser hur lyckat det är i Palestina med att kasta sten på arméfordon, så behövs, mat, vatten, vapen, ammunition, däck, drivmedel, olja osv. för att kunna föra krig med någorlunda respekt. På Carl Norbergs (http://carlnorberg.wordpress.com) senaste föreläsning i Helsingborg berörde han precis detta ämne, och det skall villigt erkännas att trots mina föga kunskaper i om hur man för krig, så visste jag att det är just underhåll och försörjning av en armé som är grundläggande för att man skall kunna göra så!

Som ett brev på posten kom där tre rätt intressanta artiklar bara några dagar efter (se länkar)…

Dels har ISIS lyckats beslagta stridsflygplan, och dessutom på rekordtid lyckats med konststycket att lära sig manövrera dessa (ca 2 veckor), en utbildning som normalt tar 2 år att ta sig igenom, och detta i fredstid (kanske vi borde skicka ner Jan Björklund för en kraschkurs ). Dels sätter man in drönare i jakten på ISIS, så att man nu ej längre har några vittnen som kan bekräfta vad som egentligen blir bombat. Och sist men inte minst så ”råkade” USA släppa militärmaterial rakt i händerna på ”fel” sida, något som ju inte det minsta vittnar om vem som egentligen försörjer nämnd grupp, men visst våra journalister har ju en (milt uttryckt) förlåtande attityd gentemot demokratiutvecklarna från det stora landet i väst.

http://www.theguardian.com/world/2014/oct/17/islamic-state-training-pilots-mig-planes-syria

http://rt.com/uk/197764-uk-drones-isis-syria/

http://www.thedailybeast.com/articles/2014/10/21/isis-video-america-s-air-dropped-weapons-now-in-our-hands.html

Så med andra ord… om man nu driftar sig att föra krig mot Ryssland, vilket det såklart kan verka som, med Ubåtsjakter och annan hets (trams) vi dagligen nuförtiden hör från våra medier, och som säkert inte har med att Wallenbergarna vill tjäna pengar för krigsmateriel (gick förresten inte SAAB:s aktier upp igår efter Löfvens uttalande om att vi skall ha ett stärkt försvar?) Hur tänker man sig att försörjningen skall gå till om man invaderar ett land som sträcker sig över 12 tidszoner?

Artikel av Marcus Ljunggren, tidigare publicerad i Facebook-gruppen Vaken.se

Att klara sin försörjning!

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här