Ibland räcker det med en vanlig människa med vapen i händerna för att stoppa de som vill döda och skada andra.

En ödesdiger afton den 25 juli 1993 kunde den sydafrikanske missionären Charl van Wyk som nyligen hade börjat bära revolver för sin egen säkerhet under oroligheterna på 90-talet en dag rädda livet på väldigt många människor då han lyckades stoppa ett halvt dussin män som med splittergranater och automatkarbiner anföll St. James Church i Kenilworth, Cape Town, Sydafrika, mitt under pågående gudstjänst. Gärningsmännens avsikt hade varit att mörda så många som möjligt av de ungefärliga tusentalet besökare som närvarade.

Gärningsmännen hade slängt in handgranater och började skjuta rakt in i bland besökarna. Charl van Wyk som befann sig längst bort i andra änden av kyrkan insåg att han måste göra något. Bara genom att skjuta två skott med sin revolver mot gärningsmännen inne i kyrkan och sedan ta sig ut och runt kyrkan där han på nytt sköt mot gärningsmännen så lyckades han få alla dessa gärningsmän att fly. Han hade haft tur och träffat en av dem med de första två skotten trots att avståndet hade varit långt och gärningsmännen som hade blivit överraskade av motståndet missförstod situationen och hade trott att det var fler som var beväpnade där än endast denne präst eftersom de upplevde att de blev beskjutna från flera håll.

Tack vare ett vapen i händerna på en bra människa så räddades troligtvis massor av liv den kvällen.

Hör själv Charl van Wyk beskriva det hemska som hände och berätta om hjältemodiga människor som offrade sig för att rädda andra den kvällen i detta reportage från World Net Daily (WND) som även har med bilderna från kyrkan direkt efter massakern.

Flera år senare erkände en av gärningsmännen vid en av alla de sydafrikanska sanningskommissioner som hölls att de hade valt att anfalla kyrkan just för att de trodde att alla skulle vara obeväpnade där och för att det därmed skulle vara ett enkelt mål. De hade haft med sig nog med vapen, ammunition och handgranater för att döda samtliga av det tusental besökare som närvarade. Fyra stora bensinbomber skulle precis slängas in i kyrkan när Charl van Wyk besvarade gärningsmännens anfall. Det som hade kunnat bli en stor och fullkomlig massaker, blev nu istället något mycket mindre med ”bara” 11 döda och 58 skadade, allt tack vare denne vanlige man med en revolver.

Läs gärna Charl van Wyk’s bok ”Shooting Back: The Right and Duty of Self Defense” eller köp DVD:n.

Här varnar Charl van Wyk för skapandet av vapenfria zoner genom att avväpna befolkningar eller att ha förbud för folk att bära vapen.

Här kan ni läsa om samma historia berättad av WND.

I nedanstående filmklipp berättar Infowars David Knight kort historien om Charl van Wyk och för in detta i sammanhanget med de nyligen utförda terrordåden i Paris som skedde den 13 november 2015. Hur annorlunda hade det inte kunnat gå i Paris om människor i Europa hade haft kvar rätten att bära vapen för sitt eget försvar?

St James Church massacre thwarted by a gun carrying missionary - Part 1 of 2

Nedan är ett filmklipp där Bruce Willis, Ice T, olika offer för vansinnesdåd, en veteran, Guvenör Jesse Ventura, Ted Nugent, Alex Jones, Mike Adams och många andra försvarar rätten för folket att bära vapen för att försvara sig mot förtryckande regimer eller mot att sådana uppstår.

Text: Tobias Lindberg 2015-11-17

informationskriget.se, Att skjuta tillbaks – Vapen i händerna på vanligt folk räddar liv

1 KOMMENTAR

  1. Varför nämns eller visas inte förövarna?
    Vilka/vem var förövarna och varför ville de döda dessa människor i kyrkan?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här