Jag förstod nyligen att lycka inte är en känska utan en handling. En handling som vi brukar kalla ”att uppskatta” eller att älska. När vi kan uppskatta någonting så mår vi bra. Just nu när jag skriver det här så tänker jag på att jag uppskattar dig. Du sanningsökare, infokrigare och medmänniska.

Jag strävar efter att uppskatta alla oavsett vem det är. En svensson, skeptiker, politiker eller rent av en Illuminat. Ibland kan jag inte uppskatta utan känner avsmak och ilska. Då kan jag fortfarande förtrösta mig i vetskapen att jag uppskattar mig själv, precis som jag är.

Sakta strävar jag mot mitt mål. Att göra det goda, undvika det onda och att befria alla varelser från lidande. Resan är svår och ibland går det sakta, men så länge jag har den strävan så känner jag mod, hopp och stolthet. Jag försöker om och om igen trots alla svårigheter.

Att vakna upp handlar inte om att veta sanningen, utan att släppa taget om alla lögner. Vi vet mer än nog om allt elände och lidande som vår jord och våra medmänniskor får genomlida. De flesta vet nog i sitt undermedvetna att de medverkar till detta, från politiker ned till konsumenter. Vi vet men vi väljer att förtränga, för sanningen är så obehaglig att vi inte vill veta.

Att vakna upp betyder att ta ansvar. Ta ansvar för vad som händer och för vad vi själva bidrar med. Det kan kännas tungt, men ingen är perfekt från början. Eller mer poetiskt uttryckt – Det är perfekt att vi inte är perfekta. Uppskatta dig själv för vad du är och känn efter om du inte också strävar efter att vara god. Ta då detta ljus och låt det brinna starkare. Gör godhet till din religion och börja uppskatta alla i din omgivning och viktigast av allt – Uppskatta dig själv.

I denna tid av mörker så lyser alla med rent hjärta så mycket starkare och jag längtar efter den dag då vi kan samlas i stora grupper och skapa någonting tillsammans. Att skapa en plats av glädje och skönhet där vi alla kan vara fria att utvecklas mot fulländning.

Frid
Mikael Cromsjö
Grundare av Vaken.se

uniteawake.com

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här