SVT Debatt tonar Allan Widman (FP) ner kritik mot avlyssningen. Han talar om faktalösa missförstånd kring svenska säkerhetspolitik och säger att skandalen är julafton för konspirationsteorier. Vi som tror på både jultomten och konspirationsteorier, som på likt AA-möten ställer oss upp för att ärligt erkänna oss till den kategorin, har en helt annan bild av avlyssningen. Svenskar bör vara mycket oroade över utvecklingen.

En sensationell studie av danska forskaren Dino Knudsen vid Köpenhamns Universitet rapporterad av Danmarks Radio i tisdags bevisar nu öppet vad många av oss konspirationsteoretiker redan vet, att den slutna mäktiga organisationen Trilateral Commission påverkat världen under 40 år. Vi har alltså haft rätt i våra välgrundade påståenden och spekulationer. Kanske det är dags att lyssna på vad vi tokstollar har att säga om avlyssningen?

Avlyssningen är en del av en förändrad säkerhetspolitisk dagordning sedan 11 september 2001. Syftet sägs vara ett led i kriget mot terrorismen. Men är det verkligen sant och är det relevant att begränsa diskussionen till svenska förhållanden?

Hur skulle svenskar se på saken om de fick ta del av information som visar att terrorattacken mot WTC och Pentagon med stor sannolikhet var orkestrerat av element inom USA? Och att flera andra terrordåd eller försök till terrordåd omges med flera frågetecken?

Tokstollarna (så Allan förstår vem vi talar om) har till och med skapat en organisation för sin sak. ReThink 911 är en paraplyorganisation som arbetar för en ny utredning kring raset av WTC. Bakom står både experter och efterlevnaden. 2000 arkitekter och ingenjörer kräver en ny utredning då man menar att WTC demolerades med sprängämnen. Rasen av de 3 husen i WTC ser ut och beter sig som kontrollerade demoleringar.

I fokus för kampanjen ligger den tredje byggnaden WTC 7 som rasade den dagen. Det är den rykande pistolen, ett paket som ligger under julgranen tillsammans med avlyssningen och bara väntar på att någon ska våga öppna den. En byggnad som inte träffades av något flygplan men som rasar 7 timmar efter tvillingtornen.

En undersökning visar att 1 av 2 amerikaner har tvivel kring den officiella förklaringen och 46% misstänker demolering efter att ha fått se videon på hur WTC 7 rasade. All bevisning pekar mot att WTC demolerades med sprängämnen vilket därmed leder fram till slutsatsen att element inom USA sannolikt var delaktiga i det som hände.

Den slutsatsen är enkel att dra när man sätter sig in i hela bilden, tar del av all den information som omger frågan. Problemet är att det är så oerhört mycket att ta del av som inte återgetts i svensk media vilket är ett hinder för att få andra att se 11 september och därmed avlyssningen med klar blick.

Den officiella förklaringen för vad som hände 11 september har aldrig bevisats. Medlemmar av 9/11 Kommissionen erkänner till och med att kommissionen inte presenterat sanningen. Lee Hamilton, ordförande 9/11 Kommissionen, har sagt att ”we were set up to fail”.

Tvivel om bin Ladins roll och öde borde vara en väckarklocka. Den erkända journalisten Seymour Hersh som skriver på en ny bok om USAs säkerhet och ägnar ett helt kapitel om bin Ladin säger så här om den påstådda räden 2011 som ska ha dödat honom ”it’s one big lie, not one word of it is true”.

Visselblåsaren Sibel Edmonds säger om bin Ladin ”we did carry very intimate relationship with these people [bin Ladin och Talibaner], and it involves Central Asia, all the way up to September 11”.

Enligt Le Figaro träffade CIA bin Ladin i Dubai i juli 2001 där han fick dialysbehandling. Peter Bergen, CNNs terroristanalytiker, sa 2002 om bin Ladin ”by December, of course, that tape that was aired then, he’s barely moving the left side of his body. So he’s clearly got diabetes.” Och enligt CBS befann sig bin Ladin på ett pakistanskt militärsjukhus i Rawalpindi för dialysvård den 10 september 2001 något som styrker bilden av en sjuk bin Ladin som därmed skänker ett visst mått av indicium till uppgiften att han dog i december 2001 samt att han troligen stod nära personer eller grupper inom USAs säkerhetsapparat.

Avlyssningen måste ses i ett större perspektiv. Skygglapparna måste tas av. Vi måste se spåren politiken före och efter 11 september lämnat efter sig. Allan Widman tycks inte se några faror alls utan pekar istället fingret mot andra makter. Jag dristar mig att peka fingret ända tillbaka till 30-talets Tyskland. Glöm inte att Tyskland var en demokrati innan Hitler stövlade in för att avvecklade den. I samma gränsland befinner sig nu USA. På allvar.

Författaren, journalisten och aktivisten Naomi Wolf varnar för detta i sin bok ”The End of America — Letter of Warning to a Young Patriot”. Hon återger vad en äldre kvinna sa till henne om vad som pågår i USA ”they did this is Germany”. Stater som går från demokrati till diktatur genomgår ett antal givna stadier. USA har nu genomgått de flesta.

Avlyssning och nu diktatur i USA? Det kan bli ett paket för mycket att öppna. Men frihet är det som ligger i ödets vågskål. Vi måste öppna alla paket för att förstå helheten. Amerikaner har fått sin frihet intryckt från sidan med Patriot Act, NDAA som ger myndigheter möjlighet att arrestera amerikaner utan rättegång, NSAs avlyssning, och liknande åtgärder.

Amerikanska polisen har militariserats. Medborgare möter fler och fler integritetskränkande kontroller, som i många fall är olagliga. De som inte förstår vad som pågår går villigt med på det. Kanske de menar att de inte har något att dölja. Andra som vet vad som pågår och kan lagen säger ifrån och slipper. För stunden. Ska du flyga får du vara beredd att de tar dig på dina intima delar. Naomi Wolf upptäckte att hon finns med på en speciell lista när hon ska flyga. För att hon säger det hon gör. Så långt har det gått.

Samtidigt har man byggt upp en intern militärmakt i USA som heter Homeland Security (DHS) vars enda logiska syfte är att använda mot den egna befolkning, vilket enligt amerikansk lag The Posse Comitatus Act från 1878 är förbjudet. DHS har köpt in mängder med ammunition och pansarfordon.

Amerikanska soldater lär under senare år fått ett lackmustest med frågan om hur de ställer sig till att skjuta mot den egna befolkningen. Det är lite svårt att verifiera den uppgiften men för säkerhets skull måste vi lita på andrahandsuppgifter och vittnesmål från flera källor inom amerikanska militären. Ovanligt många höga militärer har fått sparken. Kan de ha vägrat spela med i det som planeras?

Journalisten Ben Swann som med sitt reportage om ReThink 911 och WTC 7 ställer några kloka frågor svenska folket borde ställa sig; vem har tagit våra rättigheter, hur har de tagits och varför? Om 11 september var en orkestrerad attack, varför denna massiva övervakning?

Det brukar heta att den som inte har något att dölja har inget att frukta. Vad om politiker har något att dölja? Vad har Allan Widman, Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt att dölja när de tycks vilja skydda brottslig verksamhet? Ligger deras lojalitet verkligen i det svenska urberget?

Min lojalitet ligger hos min familj, Sverige och det amerikanska folket. Som tur var finns det många tecken på att mäktiga goda krafter arbetar för att stoppa det som håller på att hända. Både inom och utanför USA. Jag misstänker att Snowden är en del i en större strategi vars syfte är att väcka människor. Vi kan nog vänta oss mer och ett avgörande ganska snart.

–-

http://debatt.svt.se/2013/11/07/avlyssningsskandalen-julafton-for-konspiratorer/ (Allan Widman, SVT Debatt)

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2013/11/04/200554.htm

http://rethink911.org/news/new-poll-finds-most-americans-open-to-alternative-911-theories/#pagecontent

http://www.theguardian.com/world/2001/nov/01/afghanistan.terrorism

http://edition.cnn.com/2002/US/02/01/gen.bergen.cnna/

http://www.cbsnews.com/8301-18563_162-325887.html

https://youtu.be/A7tSfwkKaUo Ben Swann Truth in Media: More Americans ”Rethinking” 9/11

http://rt.com/usa/dhs-ammo-investigation-napolitano-645/

http://www.chelseagreen.com/bookstore/item/the_end_of_america:paperback

https://www.youtube.com/watch?v=C5c99jLHp9o The End of America (2008)

http://www.theblaze.com/stories/2013/10/12/two-top-ranking-u-s-military-officials-dismissed-in-the-same-week-and-they-have-something-in-common/

http://www.examiner.com/article/former-navy-seal-says-obama-asking-military-leaders-if-they-ll-disarm-americans

palbergstrom.com

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här