Efter ett intensivt cupspel är det nu snart äntligen dags för Allsvenskan i fotboll att dra igång. Under gruppspelet har det varit storklubbarna som imponerat mest vilket bevisas av att topp 8 från Allsvenskan förra säsongen var de lag som nådde kvartsfinal. Malmö FF och Hammarby nådde finalen och det är den regerande mästaren MFF som är favoriter att sitt tredje raka SM-guld. Men om det är något svensk fotboll lärt oss är det att vad som helst kan hända.

30 omgångar ska spelas och först då har vi sluttabellen. Tack vare att VM ska avgöras under november och december blir det en komprimerad säsong vilket gör att spelschemat blir mer intensivt. För lagen som ska ut i Europa och kvala till Champions League och Europa Conference League gäller att kunna hitta balansen.

De är favoriter enligt oddsen

Tittar vi på Allsvenskans odds är det Malmö FF som är favoriter. Oddset 2,25 talar sitt tydliga språk på vad förväntningarna ligger på. MFF tappade visserligen Antonio Colak och Anel Ahmedhodzic men har samtidigt fått in Dennis Hadzikadunic och Isaac Kiese Thelin. Med tanke på den breda truppen klubben besitter talar mycket för att de kan försvara guldet.

Det är Stockholmsklubbarna som främst förväntas utmana. AIK och Djurgården ligger på identiska odds i form av oddset 4,50. Samtidigt har Hammarby oddset 12,00. Därmed ser det ut att bli en duell mellan Skåne och Stockholm även denna säsong. Förra säsongen slutade AIK och Malmö på samma poäng men bättre målskillnad gjorde att MFF tog hem guldet.

Hur går det för nykomlingarna?

Hos svenska spelsajter finns det också möjlighet att oddsa på vem som går bäst av de tre uppflyttade lagen. Helsingborgs IF är tillbaka igen i högsta serien och ser intressanta ut. Även GIF Sundsvall har spelat i Allsvenskan tidigare och hoppas kunna stanna kvar mer än en säsong. Att de fick sin största stjärna Linus Hallenius långtidsskadad under försäsongen var dock ett stort dråpslag.

Men den mest intressanta nykomlingen är utan tvekan IFK Värnamo. De har aldrig tidigare spelat i Allsvenskan och det var en rejäl skräll att lyckades vinna Superettan förra säsongen. Nu är frågan om de har vad som krävs för att hänga kvar i högsta serien.

Vem vinner skytteligan?

Förra säsongen var det Samuel Adeniyi Adegbenro som vann skytteligan på 16 mål men han har lämnat svensk fotboll. Tvåa kom Victor Edvardsen och Antonio Colak på 14 mål. Det är just Victor Edvardsen, som lämnat Degerfors för Djurgården, som är favorit till att göra flest mål. Tvåa är Marcus Berg och Isaac Kiese Thelin. Det kommer förmodligen att bli en intressant säsong i skytteligatoppen och det brukar alltid finnas någon överraskning också.

Vad gäller framspelningar är det en tung duo som håller i favoritskapet. De två senaste årens Allsvenskan MVP är de som har lägst odds. Magnus Eriksson i Djurgården är favorit framför Anders Christiansen. Därefter kommer Sebastian larsson, Jo Inge Berget och Veljko Birmancevic.

Använd en oddsbonus på Allsvenskan

Du som registrerar dig som ny kund kan som regel ta emot betting bonusar för att få en härlig start när du ska börja oddsa. Spelbolagen tillåter dig att använda ditt bonuserbjudande som du vill. Du kan därmed använda det till att oddsa på Allsvenskan och på så sätt få ut mer av din upplevelse.

Det finns olika typer av bonusar att upptäcka på Allsvenskan men en insättningsbonus är den mest vanliga. Då matchar spelsidan din första insättning upp till ett visst belopp. Det kommer att ge dig en riktigt bra start. Boostade odds, riskfria spel och free bets är också vanligt hos spelbolagen i Sverige.

Betting på Allsvenskan

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här