Indiens digitala ID-system kan ha sina kritiker bland dem som motsätter sig digitaliseringen av människors identiteter, men det har fått beröm från Bill Gates som en av landets innovationer som ”förändrar världen”.

Gates, liksom tjänstemän från EU och FN, refererar till sådana system som digital offentlig infrastruktur (DPI) – ett modeord för införandet av digitalt ID och betalningar senast 2030.

Gates meddelade på sin blogg att han besöker Indien och noterade särskilt att Gates Foundation är involverad i det han kallar ”insatser som räddar miljontals liv”.

Detta är en hänvisning till Indiens produktion av en annan av Gates ”passioner” – vacciner. När det gäller DPI uttryckte Gates sin ”beundran” för landets omfattande biometriska identitetskomponent i DPI, Aadhaar, och det faktum att den hanterar över 12 miljarder transaktioner.

Och, Microsofts grundare har en annan ”passion” – jordbruk. Han noterade att han skulle besöka ett övervakningscenter där jordbruk möter Aadhaar. Fler häpnadsväckande siffror: regeringen använder centret i Odisha som har ett register över 7,5 miljoner bönder för att ge dem ”realtidsrådgivning”, sa Gates.

infowars.com, Bill Gates berömmer Indiens omfattande digitala ID-system som en förebild för andra nationer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här