Cameron och Sarkozy besökte platsen där en mörkhyad polis halshöggs av de NATO-stödda rebellerna

libyen rebeller

Det har beskrivits som ett ultimat tillfälle att ta pressbilder och något som kommer att forma fransk och brittisk utrikespolitik.

När Cameron och Sarkozy besökte Benghazi 17:e September för att vissa sitt stöd för rebellerna begav de sig direkt till platsen där rebellerna öppet halshögg en mörkhyad man som beskylldes för att vara legosoldat åt Gaddafi. Just mörkhyade personer i Libyen har förföljts och massakrerats av de så kallade rebellerna i stor utsträckning.

Fotografi från besöket:

Video från besöket:

Bild av byggnaden som Nicolas Sarkozy och David Cameron besökte.

Video från lynchningen utförd av rebellerna som inträffade för några veckor sedan. Videon visar en man som hängs upp och halshuggs. Varning för mycket starka scener

Stilbild från lynchningen:

Under en kort presskonferens tidigare under dagen fokuserade David Cameron på Gadaffis påstådda legosoldater och sade:

”legosoldaterna borde åka hem”

Amnesty Internationals krisexpert Donatella Rovera spenderade 27 februari till 29 maj i Misrata, Benghazi, Ajdabiya och Ras Lanouf. I juli månad sade om följande angående de påstådda legosoldaterna:

”Vi undersökte detta på djupet och fann inga bevis. Rebellerna spred dessa rykten överallt vilket hade fruktansvärda konsekvenser för de afrikanska gästarbetarna; det pågick en systematisk jakt efter invandrare, en del lynchades och många arresterades. Sedan dess har t.o.m. rebellerna erkänt att det inte fanns några legosoldater, de flesta gripna har släppts och återvänt till sina hemländer då undersökningar visar att de inte varit legosoldater”

Det verkar troligt att bland de rebeller som hurrar för Cameron och Sarkozy fanns de som visade liknande entusiasm för lynchningarna.

Hundratals, kanske tusentals afrikanska gästarbetare är fortfarande under arrest i Tripoli eller fruktar för sina liv i flyktingläger.

Staden Tawergha har etniskt rensats med NTCs ledares samtyckte och de som flytt till södra Libyen som till stor del bebos av mörkhyade libyer utsätts nu för NATO-bombningar och för brigaden ”som rensa bort slavar med svart skin”, som vissa av Misratarebellena säger.

Originaltext

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here