Ett virus och en bakterie, och båda sprids med vektorer, fladdermöss respektive fästingar. En är människoproducerad som vapen – den andra bör man ta reda på varifrån den kommer.

När Coronaviruset gör sina härjningar är risken stor att allt annat försummas. Då lämnas spelrummet fritt för tystnad i andra viktiga frågor. När det gäller Coronaviruset är dess ursprung omtvistat. En del skyller på naturen i form av fladdermöss, andra skyller på Guds straff. Amerikanska aktivister skyller på Kinas egna stora biovapenlaboratorium som ligger bara ett par kilometer utanför Wuhan. Indiska forskare har utifrån coronavirusets genom sett att det innehåller komponenter från både HIV och en annan bakterie och undrar hur denna dubbla genförändring skett.  Kinesiska politiker och också forskare börjar nu kasta misstankarna mot att USA levererat ampuller med kurirer från Fort Detrick innehållande det nya Corona viruset.

För egen del är min hållning solklar. Det är inte nödvändigt att i nuläget börja pressa fram en ursprungsbestämning – Nu ska pandemin först hejdas. Däremot är det vetenskapligt helt korrekt att granska flera möjligheter, såväl ett artificiellt ursprung som ett naturligt. Att likt svenska ”experter” enbart skylla på fladdermöss och myrkottar är ovetenskapligt utan några som helst referenser till stöd för sina påståenden.

Ingen modig forskare från ettdera USA eller Kina har heller agerat visselblåsare och erkänt att hen var skyldig till detta. Det finns däremot en forskare som erkänt att han var delaktig en epidemi som sveper över nordamerikanska kontinenten med utlöpare också till Europa.

Däremot kan man undersöka parallella händelser som skett med biovapen och det gjorde faktiskt forskaren Kris Newby bosatt i Palo Alto utanför San Francisco i USA

Bitten av Kris Newby
Förra året 2019, kom amerikanskan Kris Newby ut med sin bok Bitten. I den beskriver Kris först hur hon tog sig tillbaka till hälsa efter att ha drabbats av Lyme Disease. Lyme Disease är den amerikanska varianten av det som vi i Sverige oftast etiketterar som Borrelia, men Borrelia är vilseledande. Kris Newbys bok hamnade snabbt i topp på försäljningslistorna och den blev också så uppmärksammad att den lett till en debatt högt upp i det amerikanska parlamentet. I kongressen kräver faktiskt Chris Smith, en republikansk ledamot att all hemligstämplad forskning runt biologiska vapen ska fram i dagsljuset. https://newsvoice.se/2019/07/pentagon-fastingar-biovapen/

Biovapenforskning
Varför detta då? Jo i boken som har undertiteln: Den hemliga historien om Lyme -sjukdomen och biologiska vapen har författaren verkligen gått på djupet och framförallt tagit reda på och djupintervjuat den forskare som 1978- 1982 hos Lyme sjuka patienter i den östliga delstaten Connecticut, i Lyme provinsen funnit bakterier. Forskaren ifråga var den schweiziskfödde Willy Burgdorfer . Kris fick i intervjun inför kamera med Willy Burgdorfer också honom att lätta sitt samvete. Det var just han själv, en av militären i USA anställd forskare, som hämtat hem från Schweiz massor med fästingar, tömt dem på deras innehåll av parasiter. Detta arbete hade han utfört 20 år innan blev kallad att söka orsaken till Lyme -sjukdomen.

Swiss agent
Bland de bakterier som fästingarna kunde bära på fanns förstås ett antal borrelia-arter, men där fanns också en liten bakterie som han först kom att kalla ”The Swiss agent” . Senare skulle den få sitt riktiga namn Rickettsia helvetica. Men det var just dessa agenter som Burgdorfer odlade i sitt laboratorium i Montana och sedan kunde han återinfektera fästingar med olika blandningar av dessa sjukdomsframkallande bakterier. Han försåg sedan det stora biovapencentrat i USA; Fort Detrick med denna vapenarsenal, dvs levande fästingar som kunde innehålla en mångfald av patogena bakterier.

Rickettsia helvetica
Men det var när Willy Burgdorfer med sin eminenta skicklighet undersökte ett antal patienter i området runt Lyme som han fick sina farhågor besannade. En del av de sjuka bar på en borreliavariant, en spiralformad bakterie, en spirochet som då fick namnet Borrelia burgdorferi. Men han upptäckte att hos andra patienter återfanns Rickettsia helvetica, just den agent som han fått med sig från Schweiz och laddat ned i mängder med fästingar. Den kunskapen fick Willy Burgdorfer bära med sig ensam i mer än 30 år. För här såg hans överordnade till att någon publikation om att oförsiktiga experimentella försök med biovapen i form av fästingar, absolut inte skulle få ske.

Det var en bitter och nedstämd Burgdorfer som lättade sitt samvete för författaren Kris Newby. Detta skedde sista gången 2013 och då dokumenterat inför kamera. Han dog 2014. Han blev 89 år gammal.

30 år av tystnad
Det tog alltså 30 år av tystnad och med många mardrömmar innan Willy Burgdorfer äntligen lättade sitt samvete över sin inblandning i den amerikanska lyme epidemin. Notabelt är att det tog tre dagar för Irans överste och utrikesminister att erkänna att de i januari 2020, av misstag skjutit ned ett ukrainska civilt flygplan. I fallet med Lyme disease och för den delen också HIV har den amerikanska styrande eliten fortfarande inte tagit på sig ansvaret för detta fruktansvärda självmål som de utfört på den amerikanska befolkningen med långt över en miljon döda i Aids och med ett ökande antal som insjuknar i just Lyme disease. I världsskala är siffrorna ännu högre.

Kris Newby

Hela artikeln om Kris Newby och hennes bok Bitten kan du läsa om i senaste numret av AlmaNova nr 1-2020

Boken Bitten finns också tillgänglig via fjärrlån på svenska bibliotek.

Covid-19 jämfört med Borrelia Burgdorferi

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här