Lagstiftningen som ligger till grund för coronarepressionen i Sverige påstods vara tillfällig och skulle upphöra senast den sista september. Som många kritiker befarade när lagen infördes har riksdagen nu ändå beslutat att förlänga covidlagen och begränsningarna av svenskarnas grundlagsskyddade rättigheter ända in i 2022.

Den 8 januari röstade riksdagen ja till regeringens förslag om att införa vad man benämnde som en tillfällig lag med historiskt vittgående maktbefogenheter för regeringen med motivet att kunna förhindra smittspridning. Såväl verksamheter av olika slag som allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har tvingats till hårda begränsningar med tak för antal tillåtna besökare och andra restriktioner. Även polisen har hänvisat till lagstiftningen när man upplöst och försökt förhindra grundlagsskyddade demonstrationer mot coronapolitiken.

Vid upprepade tillfällen påtalade svenska politiker att lagstiftningen var tillfällig och skulle avvecklas så snart smittoläget tillät detta. Nu väljer dock riksdagen att ändå förlänga både covidlagen och lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen fram till åtminstone den sista januari 2022. I praktiken innebär det att man behåller ”rätten” att återinföra olika former av restriktioner och repressiva åtgärder vid behov.

– Smittläget kan fortfarande förändras, därför är det angeläget att det finns en beredskap, hävdade Linda Modig ( C) under en debatt inför beslutet.

Läs mer på nyadagbladet.se, Covidlagen påstods vara tillfällig – nu förlängs den till 2022

1 KOMMENTAR

  1. Endast naturlagar är fasta och eviga, all annan lagstiftning är tillfällig med olika tidslinjer beroende på ämne. (oms, sedan moms var tillfälliga).
    Den lagstiftning som börjar skymta fram, är att avskaffa medelklassen (nu med biokrigföring), som beskattas tungt och dessa medel slussas sedan över till merkantilisterna via stiftelser, ”hjälporganisationer”, NGO:s, krig etc. efter det man gjort dessa skattebefriade. Själva ägandet av kapitalet är oväsentligt, vad som gäller är kontrollen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här