Håkan Julholt som flytt Sverige för ett uppdrag som ambassadör på Island varnar för att Sverige håller på att bli en teknokratisk diktatur där folk dresseras till att underkasta sig experter. Ungefär så sa Juholt i en intervju för SvD i lördags. Nu är svenska ministrar upprörda igen.

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) är nu ”förvånad” över hur Socialdemokraternas förre partiledare hanterar Sverigebilden:

”Det är ju anmärkningsvärt. Det är ambassadörers, precis som regeringens, uppgift att föra fram korrekta bilder av vårt land och främja vårt land i världen”.

Utrikesminister Margot Wallström är också indignerad. Hon säger till Sveriges Radio att hon publikt inte tänker ”argumentera med en av mina ambassadörer”, så hon säger till SR:

”Han får nog förklara själv vad han tänker” och tillägger ”Han lär sig nog också inom kort, skulle jag tro, vad det innebär att vara en ambassadör”.

Moderaternas utrikespolitiska talesperson Karin Enström är också upprörd, enligt SR skriver hon i en kommentar:

”Som ambassadör och därmed Sveriges främsta företrädare på Island uppvisar Håkan Juholt en märklig inställning till det land han ska representera”.

Håkan Juholt säger till SvD att han förutspår undergången för svensk demokrati och han tänker inte besöka Sverige de kommande åren.

Läs mer på newsvoice.se

2 KOMMENTARER

  1. Har väntat länge på att Juholt rätteligen ska ge igen för de oförrätter han tvingades utstå som sossebas. Är övertygad om att han, given en ärlig chans, hade varit bättre för sossarna men också för Sverige, i vart fall bra mycket bättre än katastrofen Löfven. Att Håkans uttalande upprört politikerklassen, gjort dem indignerade är knappast konstigt då den kraftigt tillrättalagda Sverigebilden legitimerar deras makt. Häftigast är att han har helt rätt. Valet 2018 erbjuder oss medborgare kanske det sista fönstret att återta vår självbestämmanderätt. Ta vara på möjligheten att få bort samtliga etablerade partier för att hindra dem att ytterligare sabba Sverige.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här