Newsvoice intervjuar William Engdahl:

Prof. Engdahl, Ni har skrivit åtta böcker som avslöjar de mörkaste hemligheterna
bakom den globala geopolitiska agendan. Eftersom Europa berörs indirekt av konflikterna i Mellanöstern genom flyktingströmmen, många européer undrar vad är det som som händer där egentligen. Alla spelar ”goda” and krigar mot terrorgrupperna ISIS och Al Qaida, men trots det så verkar det som att världens största krigsmakter kan inte besegra en konvoj med Toyota SUVar, körda av analfabetiska rebeller med Kalasjnikov. I vilken av dina böcker kan vi hitta bevis och förklaring till denna paradox av vår tid. Vad är terrorism och varför massmedia aldrig publicerar bevis för detta fenomen eller ifrågasätter institutionernas och säkerhetstjänsternas officiella versioner? Stämmer det verkligen att Ryssland kämpar mot ISIS och vad är Israels roll i konflikten?

William Engdahl: Hela den ”Arabiska våren” som inträffade under Obama-Clinton administrationen var ett organiserad försök av den Amerikanska staten och dess säkerhetstjänst (CIA) att genom deras privata NGO (icke-statliga organisationer/non-governmental organisations) störta ner de befintliga regimerna i Mellanöstern och ersätta dem med kontrollerade av den Muslimska Brödraskapet sådana. En an vassa attentat misslyckades i Egypten med Morsi. General Wesley Clark, före detta NATO general avslöjade Pentagons hemliga plan att störta sju Mellanösterns regimer inom 5 år, som han hade blivit tilldelat under September 2001. Varför?
Kontroll och återigen kontroll över världens största koncentration av kolväte baserade naturresurser. Inte för att den Amerikanska ekonomin behöver dem, men för att kontrollera andra nationer. I Syrien är fallet sådan att Ryssland krigar fullständigt mot U.S.A. och krigsformen är liken den av det Spanska inbördeskriget under 1930 talet. Flyktingströmmen till Europa, som är ett resultat av den fabricerade Arabiska våren och alla krig, används av dessa icke-statliga organisationer som International Migration Initiative finansierade av George Soros och Vatikanen med den bisarre påven Francis. Detta skapar enorma konflikter mellan kulturer, stater och människor. Om vi backar ett steg utan att vara besatta av idén huruvida kritiken kan uppfattas som rasistiskt, kan vi observera att flyktingströmmarna stör den etablerade svenska livsstilen och skapar ”no-go” regioner i storstäderna, samt rädsla för många kvinnor att gå ut kvälls- och nattetid. Faktum är att Washington skapar alla dessa krig – Afghanistan, Libyen, Syrien. Där har vi orsaken till flyktingströmmen. ISIS och diverse terrorgrupper gör enorma förmögenhet genom att sälja tillträde till Europa. Angela Merkels statsråd är anställda av George Soros och hans organisationer och därefter driver förbundskanslern en politik som öppnar för obegränsat flyktingström. Den politiken är inte lösningen på den humanitära krisen. Det är mycket bättre att stoppa de förtäckta NATO-krigen världen över och ge stöd för ett genuint ekonomisk utveckling i Afghanistan, så att landet har andra möjl