Newsvoice intervjuar William Engdahl:

Prof. Engdahl, Ni har skrivit åtta böcker som avslöjar de mörkaste hemligheterna
bakom den globala geopolitiska agendan. Eftersom Europa berörs indirekt av konflikterna i Mellanöstern genom flyktingströmmen, många européer undrar vad är det som som händer där egentligen. Alla spelar ”goda” and krigar mot terrorgrupperna ISIS och Al Qaida, men trots det så verkar det som att världens största krigsmakter kan inte besegra en konvoj med Toyota SUVar, körda av analfabetiska rebeller med Kalasjnikov. I vilken av dina böcker kan vi hitta bevis och förklaring till denna paradox av vår tid. Vad är terrorism och varför massmedia aldrig publicerar bevis för detta fenomen eller ifrågasätter institutionernas och säkerhetstjänsternas officiella versioner? Stämmer det verkligen att Ryssland kämpar mot ISIS och vad är Israels roll i konflikten?

William Engdahl: Hela den ”Arabiska våren” som inträffade under Obama-Clinton administrationen var ett organiserad försök av den Amerikanska staten och dess säkerhetstjänst (CIA) att genom deras privata NGO (icke-statliga organisationer/non-governmental organisations) störta ner de befintliga regimerna i Mellanöstern och ersätta dem med kontrollerade av den Muslimska Brödraskapet sådana. En an vassa attentat misslyckades i Egypten med Morsi. General Wesley Clark, före detta NATO general avslöjade Pentagons hemliga plan att störta sju Mellanösterns regimer inom 5 år, som han hade blivit tilldelat under September 2001. Varför?
Kontroll och återigen kontroll över världens största koncentration av kolväte baserade naturresurser. Inte för att den Amerikanska ekonomin behöver dem, men för att kontrollera andra nationer. I Syrien är fallet sådan att Ryssland krigar fullständigt mot U.S.A. och krigsformen är liken den av det Spanska inbördeskriget under 1930 talet. Flyktingströmmen till Europa, som är ett resultat av den fabricerade Arabiska våren och alla krig, används av dessa icke-statliga organisationer som International Migration Initiative finansierade av George Soros och Vatikanen med den bisarre påven Francis. Detta skapar enorma konflikter mellan kulturer, stater och människor. Om vi backar ett steg utan att vara besatta av idén huruvida kritiken kan uppfattas som rasistiskt, kan vi observera att flyktingströmmarna stör den etablerade svenska livsstilen och skapar ”no-go” regioner i storstäderna, samt rädsla för många kvinnor att gå ut kvälls- och nattetid. Faktum är att Washington skapar alla dessa krig – Afghanistan, Libyen, Syrien. Där har vi orsaken till flyktingströmmen. ISIS och diverse terrorgrupper gör enorma förmögenhet genom att sälja tillträde till Europa. Angela Merkels statsråd är anställda av George Soros och hans organisationer och därefter driver förbundskanslern en politik som öppnar för obegränsat flyktingström. Den politiken är inte lösningen på den humanitära krisen. Det är mycket bättre att stoppa de förtäckta NATO-krigen världen över och ge stöd för ett genuint ekonomisk utveckling i Afghanistan, så att landet har andra möjligheter än export av opium. Lösningen för Sverige nu är att INTE gå med i den militära NATO-unionen. Efter 1991 finns det ingen anledning att en sådan union skall existera mer än som Pentagons världspolis.

Om vi börjar med antagandet att alla större terrororganisationer idag är sponsrade av stater till en viss nivå, oavsett om vi pratar om CIA, MI6 eller Saudiska säkerhetstjänsten, så kommer man till en helt annan slutsats angående orsakerna till terrorism. Det är offentligt och väldokumenterat att ISIS och Al Qaeda är skapta i Pakistan i Al Qaedas fall, för att delta i ett CIA och den Pakistanska ISI projekt under 1980 talet som heter Operaton Cyclone, med finansiering och rekrytering av den Saudiska säkerhetstjänsten under styret av Prins Turki Al Faisal som introducerade Osama Bin Laden till CIA som rekryterare till terrorister i Afghanistan – Mujahedinerna. 1989, efter att den Röda armen hade dragit sig besegrat tillbaka från Afghanistan, en seger som var organiserad av Zbigniew Brzezinski och USA genom att använda muslimska terrorister. CIA bestämde att använda Osama Bin Ladens terrorgrupper och kalla dem Al Qaeda vilket betyder bokstavligen BASEN. CIA transporterade nyckelfigurer först till Azerbaijan för att säkra oljetillgångarna från Baku så att inte Ryssland har tillgång till dem. Därefter skickades agenter/terrorister till Chechnya att destabilisera kontrollen över den Ryska Federationens olje- och gasledningar. Nästa steg var att rekrytera Mujahediner med hjälp av Osama Bin Laden och den Saudiska säkerhetstjänster för att transportera dem till Bosnien med hjälp av CIA att starta ett krig mot den serbiska befolkningen för att i USAs intresse splittra Jugoslavien. Man kan hitta alla detaljer i min bok The Lost Hegemon.

Ofta när jag läser Era artiklar och lyssnar på Era föreläsningar om Kinas roll i den globala politiska scenen, får jag intrycket att Ni ser Kina som en motståndare till eller hot till de angloamerikanska politiska intressena. Kinas ekonomi är byggt på en teknokratisk modell som är utvecklat genom de enorma investeringarna av banker och korporationer som styr både politiken och ekonomin i västvärlden. Med tanke på det hur skulle kunna Kina vara en motståndare till sina investerare? Man biter inte i handen som matar en, så kan det komma sig till att just Kina är den globala elitens Utopi – en diktatur utan mänskliga rättigheter och öppen kapitalistisk marknad? Kan det vara så att den moderna Kinesiska modellen är en neo-feodal system sponsrad av samma Världsbank som styr resten av världen?

William Engdahl: Det är lätt att gör det misstaget. Kina söker inte konflikt men vill gärna styra sin egen utveckling utan att vara styrd av IMF och de amerikanska korporationerna eller dess regering. Enligt min erfarenhet – jag har rest över Kina sedan 2008 ca 16 gånger från Beijing till Shanghai, Kunming, Xi och Chengdu – det är ganska mycket, kineserna analyserar sina misstag försiktigt och korrigerar dem. Deras ekonomiska modell är inte alls likt den centrala banksystemet som finns i Västvärlden. Den kinesiska folkbanken (The People’s Nack of China) och dess skapelse av kredit ses som en integral i social kontext – nämligen att öka levnadsstandarden för 1,3 miljarder människor, vilket är ett stort ansvar. Och JA – Kina är medlem i IMF och Världsbanken, och nu är yuanen utvalt valuta i IMF SDR gruppen tillsammans med dollarn, punden, yenen och euron. Målet är inte befrämjande till dollarsystemet som kineserna ser som bankrutt. De ser USAs ledarskap som hopplöst korrupt och degenererad, vilket är inne allt inkorrekt enligt mig. De tänker i tusenåriga cyklar och tror att den Anglo-amerikanska kulturen som har styrt världsutvecklingen sedan 1400 talet är på väg till sin oåterkalleligt nedgång. Vad de gör är att diskret bygger via The Belt, Road Initiative eller projektet New Economic Silk Road genom tätare kontakt med Ryssland och Mellanöstern, med Pakistan och Öst Asien om en alternativ möjlighet till Euroasien. Det handlar inte om att bli slavar eller lydstad till Väst återigen. Deras minnen från det Anglo-amerikanska opiumkriget som var förslavande och förnedrande för Kina, som pågick till 1949, och nederlaget av den narkotika-drivande Kuomintang, lever fortfarande. Kineserna vill bygga upp sitt eget land och Euroasien. Väst verkar vara fast beslutna att kriga och förstöra överallt från Syrien till Libyen, från Ukraina till Sydkinesiska havet och Filippinerna, till och med Venezuela.

Västvärlden är splittrat i två – för eller mot Trump. Polariseringen mellan vänster och höger växer på folklig nivå, men hur skulle kunna individen undvika fällan av den politiska dikotomin? Kan det vara så att alla politiska ideologier är marionetter till samma ekonomiska intressen? Finns det en plan bakom Donald Trump och vad är hand kopplingar till den globala eliten?

William Engdahl: Jag skojar inte när jag säger att målet av de som vi kallar etablissemanget eller de amerikanska oligarkerna är vad ”Projektet Trump” gör i verkligheten. I deras ögon han mästerligt splittrar världens populationer. Han splittrar det amerikanska folket genom att skapa osäkerhet, oro och förvirring. När människor är rädda för kärnvapen krig med Nord Korea eller vad som helst egentligen kan de inte tänka klart. Trump är inte The Lone Ranger eller den heroiska krigaren som Mel Gibsons i Braveheart som modigt med svärd i handen reser sig mot det så kallade ”träsket” den stora korporativa korruptionen av Washingtons politik. Han är den korruptionen själv. Hela hans karriär i kasino-branschen är kopplat tät till organiserat brottslighet sedan Roy Cohn under 1960 talet hans Atlantic City gambling resorts. Hela hans ekonomiska team är ”träsket” själva – Goldman Sachs och Wall Street. Hans regering har fyra stycken pensionerade generaler som aldrig tidigare förekommit. Det här är makten av den amerikanska industriella komplexet som Eisenhower varnade nationen i sitt sista tal 1961. Trumps regering består av flera miljardärer än någonsin i den amerikanska historien. Han är en lögnare från topp till tå. Men han är en nyttig lögnare för etablissemanget att hålla sin ensamma världsmakt vid liv. Detta är lyckligtvis slutet på det hela. Den globala utvecklingen går mot en mer mångfaldig värld. Men som vanligt, precis som efter det Första Världskriget kretsarna i det Brittiska imperiet vägrade att inse verkligheten och anpassa sig, samma gäller de amerikanska oligarkerna idag.

Vad är er åsikt om Peak Oil? Och vad var anledningen att ändra Er opinion om huruvida det svarta guldet är en ändlig resurs eller inte?

William Engdahl: Oljan är inte på något sätt ett fossilt bränsle som har uppkommit på grund av kompostering av dinosaurier, döda växter eller annan biologisk massa under 3-4 hundra miljoner år. Den har myten har skapats av oljebolagen och Rockefeller gruppen för att på ett rätt avancerat sätt behålla kontrollen över världens viktigaste energikälla – kolväte. Jag själv köpte myten om Peak Oil under Irak-kriget och runt 2003. Den var fabricerat av oljebolagen för att rättfärdiga astronomiska priser på marknaden. Kolväte är ett komplext resultat a skapelse djupt in i Jordens kärna. En kärna som kan ses om en gigantisk kärnkrafts reaktor eller ugn som hela tiden producerar kolväte. Värmen och trycket driver metangaser genom små sprickor och migrations kanaler upp till Jordens mantel till en punkt då de fångas i ”fickor” eller reservoarer. En portion migrerar som naturgas och en annan som petroleum, tredje som kol eller som oljesand beroende på vilka element kolvätet reagerar kemiskt med på vägen.

Världens största djupa oljebrunn i Sakhalin (Ryssland) går ner till ett djup av 12 kilometer. Hur kunde en dinosaurie kropp hamna så djupt? Om vi tar som ett exempel oljekällan i Ghawar (Saudi Arabien) upptäckt 1949, hur kan det få en logisk förklaring? Kunde verkligen en enorm migration av dinosaurier hamna just där och helt plötsligt död av någon konstigt anledning på samma ställe?
Den stora hemligheter ligger i det faktum att alla oljekrig är totalt onödiga, men oljebolagen vill ju rättfärdiga en fiktiv brist genom myten om Peak Oil. Ryska vetenskapsmän avslöjade den absurda myten om det fossila ursprunget av kolväte redan under 1950 talet. Men väst har så klart ignorerat den forskningen av en tydlig anledning – Exxon skulle gå i konkurs och dollarn skulle krascha.

En annan diskussion kopplad till oljeproblematiken är organisationen av Förenade Nationerna (FN) och deras agenda om hållbar utveckling. Jag har läst avhandlingarna av den svenske doktorn Jacob Nordangård som innehåller alla finansiella kopplingar till Rockefeller Brothers Fund och Rockefeller Foundation och deras inflytande i agendan med den globala uppvärmningen sedan 1950 talet. Vad är Er åsikt angående Rockefellers inflytande i miljörörelsen och den hållbara utvecklingen?

WE: Hela Romklubben och deras Limits to Grow agenda, som började under 1970 talet i Stockholm med en konferens organiserat av Maurice Strong – nära vän till David Rockefeller, grundas på förfalskade vetenskapliga fakta att världen kommer att gå under – en neo-maltusiansk konstruktion. Målet av alla dessa cirklar var och är en dramatisk minskning av befolkningen – The Eugenics av den Tredje Riket som förresten finansierades under 1930 talet i Berlin Kaiser Wilhelm Institute av Rockefellers pengar. HÅLLBAR UTVECKLING är en av de konstruerade uttrycken för att dölja den elitistiska agendan av The Euginics* för en långsiktigt minskning av befolkningen. Befolknings tillväxten reglerar sig själv automatiskt med en ökningen av levnadsstandarden. Titta på Sverige bara: under 1880 talet hur många barn födde de svenska kvinnorna? 6? 7? Många dog i spädbarnsåldern. Men en primitivare ekonomi behöver många händer på fälten. Under 1950 talet ökade standarden markant och barnafödandet sjönk automatiskt. Det är lite mera komplicerat än så men idén att David Rockefeller eller Bill & Melinda Gates skulle sitta i en roll av världens störste domare och bestämma över mänskligheten huruvida vilka skall leva eller dö, finner jag väldigt motbjudande. Det finns för mycket onaturligt manipulation av mänskliga liv och dess antal som styrs av själv-utvalda experter.

När jag var i USA noterade jag att många matprodukter är märkta med certifikat ”NON GMO”. I Östeuropa där jag kommer ifrån många prata högt om GMO och försöker bevara gamla frösorter och odla sin egen mat. Här i Sverige och många anda europeiska länder GMO är vetenskap. Vetenskap är alltid ”bra” här och all kritik anses som en konspirationsteori. Er sista bok GMO – Hotet mot livet är en ”måste ha” för min del men vad skulle jag som läsare finna i den?

William Engdahl: GMO (Genmodifierad Odling) är en annan del av agendan driven och finansierat av Rockefeller och The Euginics. Pengar från The Rockefeller Foundation (vars redovisningar är offentliga på deras officiella hemsida) har finansierat den inledande forskningen som skulle skapa en genetisk modifierat ris eller så kallad Golden Rice i deras forskningscenter i Filippinerna i början på 1970 talet. Man måste se GMO som ett strategiskt militär projekt.

Om tre eller fyra gigantiska korporationer, vars tre är amerikanska och nu Tysk-amerikanska om Monsanto-Bayer sammanslagningen går igenom, om dessa tre korporativa giganter kontrollerar och äger alla patent på världens utsäde och fröer som är basen av föda till människor och djur, jag skulle opponera. Även om GMO hade högre produktivitet per hektar, vilket det inte har, skulle jag också opponera mig för ensam monopols av världens matresurser är sådana ansvarslösa korporativa intressens som Monsanto, Bayer och Dow är skrämmande.

Kom ihåg Vietnam och Agent Orange som var samma företag. De dolde spåren och lön om förödelsen. På samma sätt med GMO och deras kemikalier tvingar de bönder att köpa Monsantos Roundup. Den franske vetenskapsmannen Gilles-Eric Seralini och hans grupp i Cannes Universitet har demonstrerat hemligheten bakom handeln med hjälpmedel och tillsatser i den glyfosat som finns i Roundup är 2000 gånger mera giftig en den i ren glyfosat. Men företagen vägrar avslöja sina tillsatser med ursäkten att det är en konfidentiellt handelshemlighet. Jag har skrivit omfattande om det i min bok. I slutet av kriget 1948 presidenten av den Rockefeller-finansierade amerikanska sällskapet The Euginics meddelade i uppvaknandet av alla uppenbarelser om Nazisternas gaskameror ”från och med idag är The Euginics nya namn THE GENETIKS”**. Min bok innehåller detaljer och dokument om denna otroliga del av historien.

När jag läste Er biografi, så såg jag att Ni är född i Minnesota och att döma av Ert namn så har Ni svenska rötter. Har ni en koppling till Sverige idag?

William Engdahl: Mina rötter är tyska och skandinaviska. Jag studerade i början på 1970 talet vid Stockholms Universitet när själva skolområdet låg inne i stadskärnan och jag har varit där flera gånger efteråt för att besöka vänner. Jag verkligen skulle vilja se flera av mina böcker översatta på svenska och ser fram emot att komma tillbaka för föreläsningar i Sverige.

Min svenska är lite rostig efter alla år i Tyskland men jag kan säga ”Tack så mycket!”
William Engdal

Newsvoice tackar för att Ni delar med våra läsare Er upplysande kunskap! De som vill sätta sig djupare in i geopolitiken kan fina era böcker is alla större bokhandel på Internet samt besöka er officiella hemsida:

www.williamengdahl.com

 

Intervju: Stella Tormanoff

www.newsvoice.se 
https://stellatormanoff.wordpress.com/

 

Originaltext: Newsvoice.se – NEWSVOICE intervju William Engdahl svenska

Prof. William Engdahl berättar om geopolitikens mörka hemligheter och presenterar sin nya bok om GMO – Hotet mot livet

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här