Dokumentären “Hacking Democracy” visar på digital manipulering av val i USA

röst USA påtvingad skyldighet Rod Blagojevich Trumps advokat

Är USA en demokrati? En grupp medborgare granskade det digitala systemet för sammanräkning av röster vid båda valen där George W Bush blev vald. Vad man fann ger svaret på frågan.

I en intervju för en tid sedan sa USA:s före detta president Jimmy Carter att USA är en oligarki. Detta bekräftas av en politisk studie från 2014. Politiska forskaren Michael Glennon säger att valda politiker i kongressen inte sitter på den yttersta makten och hävdar att Amerikaner kan rösta hur mycket de vill, den hemliga regeringen förblir den samma.

Dokumentären “Hacking Democracy” från 2006 visar hur enkelt det var/är att manipulera valutgången i USA genom att påverka mjukvaran i det digitala system som används runt om i landet för att sammanställa röster och att det gjorts i verkligheten.

Avslöjandena i dokumentären har några år på nacken men är troligen fortfarande relevant. Det har redan höjts röster om manipulation i pågående val.

palbergstrom.com

10 KOMMENTARER

   • Jasså du stödjer honom. Vaken.se har kategoriskt förnekat att dina åsikter finns här på vaken.se.

     • Sen när är Sverigedemokraterna högerpopulistiska? Vad är det dom står för som är så högerpopulistiskt? Utveckla din kommentar tack. Man hör mycket skit om att SD ska vara rasistiska osv. men man får aldrig veta vad som anses rasistiskt. Att minska invandringen, är det rasistiskt? Att hellre fokusera på äldrevården och vården i allmänhet än att ta in folk och hjälpa dem när man inte har råd? Eller kan du förklara varför det är bättre att hjälpa en minoritet när man kan bistå stöd till så många fler på plats i flyktingläger osv. Att öka levnandstandaren för typ 10-20 gånger fler människor kan väl inte vara dumt?

     • Utan invandring kommer Europas befolkning att minska för medelfödelsetalet är 1,5 och det behöver ligga på 2,1 för att befolkningen inte ska minska.

      Så minska du på invandringen i ett allt glesare Europa med allt mindre mängd skattebetalare vilket gör att det pengar du tror ska gå att få loss inte kommer att finnas.

 1. Jag frågar även här. Vad gör ni aktivt för att förändra situationen? För klaga kan ni men inte så mycket mer. Eller jag kanske inte ska påpeka inaktiviteten för då gör ni inte många flugor förnär.

  • Är du frustrerad över situationen i USA HM? Du kan kanske berätta vad du
   själv gör för att förändra i USA så vi andra kan få ta intryck av dina dåd? Och VG sluta med dom nedsättande kommentarerna, för det är inte trevligt.

   • Jag tycker inte situationen u USA är särskilt anmärkningsvärd förutom att även USA har fåttt en hörpopulist i token Donald Trump. Det senaste han har fått justera är sitt uttalande att NRA (Amerikas vapenlobby) kan skjuta demokrater. Han säger sig vara felciterad men TV inspelningen säger en annan sak.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here