Det var den 20 april som det uppstod en häftig klimatdebatt i EU-parlamentet, där den rumänske politikern Cristian Terhes gick till hårt angrepp mot klimatrörelsen.

– Vi har vi helt klart att göra med ett trossystem och en kult, snarare än med en rörelse baserad på vetenskap. Koldioxid är en gas som för närvarande representerar 0,041 procent av hela atmosfären. Trots denna lilla andel har kampanjer pågått i decennier för att få människor att tro att mänskligt skapad koldioxid är orsaken till klimatförändringar. Föreslagna lösningar för att bekämpa klimatförändringarna är högre skatter och mer statlig kontroll, samt färre rättigheter och valmöjligheter för människor.

– ”Koldioxidutsläpp måste ha ett pris som förändrar vårt beteende.” Det är vad Ursula von der Leyen sa i denna sal 2019. Det uttalade målet är helt klart att förändra vårt beteende genom högre skatter och priser, medan kampen mot klimatförändringar bara är en förevändning för att göra det. Folket förtjänar en bättre framtid, men det kan inte uppnås via lagar som gör dem fattigare medan en liten elit blir rikare genom att sälja och påtvinga dem produkter och tjänster som de inte vill ha och inte behöver, men som påstås rädda planeten.

Läs mer på swebbtv.se, EU-politiker: ”Klimatkrisen” ett bedrägeri som gör eliten rikare och folket fattigare

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här