En stor och påkostad övning arrangerad av Johns Hopkins Center for Health Security, Bill & Melinda Gates Foundation och World Economic Forum simulerade hantering av en coronavirus-pandemi. Övningen ägde rum 18:e oktober i fjol vilket ligger väldigt nära det datum coronavirus beräknat ha börjat spridas.

Deltagare på övningen var bland annat WHO, storbanker, storföretag, FN, världsbanken, Kinas folkhälsomyndigheter, flygbolag, hotellbransen, logistikföretag och massmedia.

Delar av deras lösning var att inrätta en global auktoritet för finans för att hantera utbrottet, ett stor mot en global regering. En stor andel av deltagarna i övningen har haft avgörande roller hur coronapandemin hanterats och även i hur det överhuvudtaget klassats som en pandemi. Vidare går man in på hur man kan styra informationsflödet i sociala medier.

Vidare granskning av denna övning är viktig. Samt hur iblandade parter agerat i den så kallade coronapandemin som varit i massmedias och myndigheter fokus under lång tid.

Mer om Event 201

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här