Faktagranskare på facebook ägnar sig åt att markera inlägg som ”fakes news” vilket kan leda till att dessa inlägg blockeras och att de som delar dem får påföljder. En grupp av faktagranskare som kallas Science Feedback markerar flera facebook-inlägg som ”fake news”, t.ex. om inlägg som nämner att coronaviruset kan ha läckt från ett biovapenlaboratorium som inte ligger långt ifrån den fiskmarknad i Wuhan där utbrottet sägs ha börjat.

En av dessa faktagranskare på Science Feedback är Danielle Anderson som jobbat på just detta biovapenlaboratorie i Wuhan. Tveksamma grunder för censur ökar på facebook, så här skrev faktagranskaren so motivering för att ett inlägg om Wuhan-laboratoriet skulle markeras som ”fake news”: ”I can personally attest to the strict control and containment measures implemented while working there”.

Att hon jobbat på biovapenlaboratoriet i Kina känns inte som något som garanterar att coronaviruset inte läckt från laboratoriet. Det läcker virus varje år från olika biovapenlaboratorium.

Läs mer på infowars.com