I en intervju med dr Joseph Mercola förklarar Edward Dowd, en tidigare aktieportföljförvaltare för BlackRock, varför han tror att en global finanskollaps kommer inom de närmaste sex till 24 månaderna. Han säger att de ekonomiska kollapsen är en matematisk säkerhet.

Edward Dowd är en hedgefondguru och tidigare aktieportföljförvaltare för den största kapitalförvaltaren i världen, BlackRock. Under de senaste två åren har Dowd försökt väcka människor om den ekonomiska skadan orsakad av Covid-19-krisen.

Dowd säger att covid-19 gjorde att centralbanker och regeringar tillfälligt kunde dölja verkligheten att det finansiella systemet kraschar. Covid-19 möjliggjorde också införandet av ett kontrollsystem för att skydda regeringar och centralbanker från kollapsande livsmedels-, energi- och finanssystem. Det gjorde det möjligt för dem att begränsa människors resande och för att införa digitalt kontroll-ID och digitala centralbanksvalutor genom att koppla ihop dem med vaccinpass.

Mercola skriver i sin artikel att försäkringsbolagen rapporterar en 40-procentig ökning av överdödligheten bland vuxna i arbetsför ålder under fjärde kvartalet 2021. Millennials i åldern 25 till 44 år hade en 84% ökning av överdödligheten inom samma tidsram. Sedan lanseringen av Covid-19-vacciner har antalet amerikaner som påstår sig vara funktionshindrade ökat med minst 10% eller möjligen ännu mer.

I början av mars 2022, delade Dowd dödstalsstatistik på Steve Bannons War Room, vilket visar att millennials i åldern 25 till 44 år hade en 84% ökning av överdödligheten under hösten 2021.

Dowd fick jobb på HSBC Holdings, den största banken i Europa, efter en femårig utbildning. Han säger att allt vi lär oss i läroböckerna är skräp och istället lärde han sig på jobbet om hur finans marknaden egentligen fungerar.

Dowd fortsätter:

“När jag var obligationsförsäljare från 1990 till 95 var det en massa skandaler. Wall Street är i grunden en boom and bust-operation. Det finns vanligtvis en boom skapad av Federal Reserve som sätter pengar i systemet. De kontrollerar inte vart deras pengar går och Wall Street utnyttjar det. Och vanligtvis slutar det med bedrägeri.”

Edward Dowd berättar om hur bedrägerierna går till och att dessa avslöjades när bubblan sprack 2008, vilket resulterade i en massiv lågkonjunktur. Vid tiden för den ekonomiska kollapsen arbetade Dowd för State Street som köptes upp av BlackRock.

Mercola skriver att för många verkar BlackRock spela en viktig roll för globalisternas försök att inleda The Great Reset, den globala omställningen. Dowd, som har undertecknat ett sekretessavtal är förhindrad att ventilera sina åsikter om BlackRock, men han kan prata om liknande spelare, som Blackstone och Vanguard, varav den senare är en institution av samma storlek.

Dowd säger att han inte tror att denna typ av företag kontrollerar de företag de äger aktier i, men att de har ett otillbörligt inflytande (läs mer av Charlie Munger från Berkshire Hathaway). Inflytandet beskrivs av Dowd som en aktiv påverkan på röstningsförfaranden och beslutsprocesser i de bolag som ägs. Han nämner att det finns ett mjukvarusystem som utvecklats för att kunna påverka företagsledningar när de röstar om beslut:

“Det var ett mjukvarusystem som skulle analysera alla förslag och sedan berätta hur vi skulle rösta därefter. Och om vi ville hålla inne en omröstning eller ändra en omröstning skulle vi göra det.”

“Så de kontrollerar inte [de företag de äger]. Vanguard och BlackRock är agenter. De hanterar andras pengar, men de röstar om några av aktieägarnämndens förslag. Så de använder inte telefon och ringer Bourla på Pfizer och säger: Gör vad vi säger. Det är ett mer mjukt inflytande.”

“Men jag tror, som koncentration av marknadsandelar, att Vanguard och BlackRock är de största passiva investeringsförvaltningsföretagen”.

Läs mer på newsvoice.se, Fd BlackRock-anställd: Global finanskollaps 2023-24 är en “matematisk säkerhet” – Tips för att klara kraschen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här