FRA fick XKEYSCORE från NSA – Kan hacka in sig på din dator eller smartphone på några sekunder

övervakningssamhalle utpressa vem som helst IT-jättarna desinformation spionlag

Med kampen mot terrorismen som ständig förevändning för att öka övervakningen, en process som tycks vara evig, fortsätter företag i samarbete med myndigheter att knyta ihop säcken. The Intercept publicerar nu fler detaljer om XKEYSCORE som är NSA:s programvara med vilken en operatör kan hacka sig in på en server, smartphone eller persondator inom loppet av sekunder. Inte svårare än att googla, menar en IT-säkerhetsexpert.

Journalisterna Glenn Greenwald (tidigare från The Guardian), Morgan Marquis-Boire och Micah Lee från The Intercept beskriver i artikeln ”XKEYSCORE: NSA-s Google for the world’s private communications” att en operatör snabbt kan lära sig att använda XKEYSCORE. Operatören kan sedan skriva in namnet på den server som ska hackas. Lösenorden visas och det går att ta del av innehållet. Operatören kan enkelt använda en personadress, ett namn, en mobil-app eller ett telefonnummer för att ta del av din privata kommunikation, i realtid.

NSA har byggt ett helt automatiserat, lättanvänt och mycket imponerande hackingverktyg, kommenterade Jonathan Brossard en IT-säkerhetsforskare och VD på Toucan Systems. Han menar att XKEYSCORE är lika enkelt som att googla.

Läs mer på newsvoice.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here