Vad är 1:a Majtåget för Frihet och Sanning?

Det är en sammankomst där människor samlas för att stå upp för frihet och sanning. Just nu censureras sanningen från oss, olika lagar och bestämmelser införs och vår frihet att träffas och röra oss begränsas. Dessa begränsningar av mänskliga rättigheter skapar en stor kollektiv skada, mycket större än en eventuell nytta. Därav ska de tas bort och Sverige ska öppnas upp.

Hur många människor kommer att samlas den 1:a maj?

Tusenmannamarschen den 6:e mars i Stockholm så kom det över tusen människor till Medborgarplatsen i Stockholm för att stå upp för frihet och sanning. Denna gång kommer vi att bli ännu fler, troligtvis upp emot eller kanske över tvåtusen människor.

Finns det en risk att jag får böter eller blir arresterad om jag deltar?

Efter Tusenmannamarschen så fick arrangören Filip Sjöström ett vite på 20 000 kr, men det har inte hörts något om att en privatperson skulle fått böter eller vite. Det var flera människor som fördes bort av polisen, men ingen blev arresterad. De människor som fördes bort blev endast avvisade och avsläppta en bit bort.

Jag vet inte om jag vågar komma, media rapporterade om våldsamheter under Tusenmannamarschen. Finns det en risk för att det blir Våldsamt?

Alla som var på Tusenmannamarschen vet att:
1. Det var väldigt fredlig stämning
2. Medias rapporter inte stämmer överens med verkligheten

Det blev en del våldsamheter i samband med marschen och konfrontationen med polisen på guldbron där polisen valde att hindra folkmassan. De som gick längst fram i marschen och konfronterade polisen gjorde det på eget bevåg – och det fanns möjlighet för vem som helst att undvika detta och avvakta. De som avvaktade kunde sedan enkelt gå vidare när polisen släppte på sin avspärrning och undvek därmed någon form av konfrontation och våldsamhet.

Varför har ni valt att lägga detta på datumet 1:a maj?

– Det var ett naturligt datum att bygga vidare på Tusenmannamarschen då det inte var för nära eller för långt inpå.
– Det infaller på en lördag vilket är en väldigt lämplig dag för stora sammankomster
– Det ger ett kraftigt symbolvärde att genomföra en sammankomst som denna på en klassisk dag för demonstrationer i en tid då det inte är tillåtet.
– Det är en fin gest, att trots förbud, genomföra en sammankomst för folket, arbetarna och företagen på en dag som historiskt handlat om just arbetarna och arbete.

Det finns ingen annan koppling till någon form av politiskt parti eller ideologi. Det är ett lämpligt datum att samlas helt enkelt.

Facebookevenemang för 1:a majtåget för Frihet och Sanning

Följ Frihetsrörelsen på Telegram

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här