Det finns kanske hundratals, eller åtminstone tiotals medicinska livsmedel och örter som förtjänar en plats i ditt kök och även i medicinskåpet. Att lära sig om växterna och samla många av dem kan vara överväldigande. Därför har vi valt fyra örter och växter som bör vara hörnstenarna i varje kök och medicinskåp. Från lugna upprörda magar till att döda cancerceller, så har dessa fyra örter har visat gång på gång att ge goda resultat.

1 . Gurkmeja
Gurkmeja har många hälsofördelar och är lätt att integrera i din matlagning. Kryddan kan minska inflammation, bekämpa depression, minskar risken för hjärtsjukdomar och diabetes. Den är också ofta förekommande i forskning pga vissa egenskaper som kan bistå till att att besegra cancer. Forskare från hela världen har funnit att gurkmeja kan positivt påverka mer än 581 olika sjukdomar och tillstånd. Det är en av de mest väl underbyggda kryddor som vi har på planeten .

Fyra örter

2 . Ingefära
Liksom gurkmeja så är ingefära en rot. Hälsoeffekterna av ingefära är också dokumenterat fördelaktiga. Örten är särskilt bra på att lugna matsmältningen, men kan också bistå i arbetet med att bekämpa cancer, inflammation och generellt stärka immunförsvaret. Ingefära-te är ett elixir som kan användas för förkylningar, halsont och orolig mage. Låt lite uppskuren ingefära sjuda i vatten i 5 minuter, svalna något och drick. Lägg till lite honung.
Fyra örter

3. Oregano
Denna ört är inte bara för pizza, oregano har läkande egenskaper som går långt utöver dess kulinariska lockelse. Den är laddad med vitamin K och mangan och är full med antioxidanter och fytonäringsämnen. Forskning har kopplat denna kulinarisk ört med viktminskning, matsmältning , bekämpa livsmedelsburna patogener och lindra smärta .

Oregano är anti-bakteriell, anti-svamp- och anti-inflammatorisk. Du kan odla din egen oregano ganska enkelt och sedan använda den färsk eller torkad. Det går även att hitta oreganoolja i hälsokostbutiker.

4 . Basilika
Antibakteriella egenskaper gör denna ört till en utmanare för att bekämpa allvarliga infektioner inklusive Listeria , stafylokocker och E-coli. Örtern höga nivåer av flavonoider zeaxantin gör det till en bra lösning för att skydda ögats hälsa och förebygga åldersrelaterad makuladegeneration . Precis som oregano, är basilika mycket lätt att själv odla hemma i fönstret.

Starta upp med något, det behöver inte vara överväldigande eller krångligt. Dessa fyra örter som också är livsmedel är ett bra ställe att börja med.

naturalnews.com

1 KOMMENTAR

  1. Det är också mycket viktigt att hitta en bra fritös. Det är också något som alla hemmafruar ofta inte kan vara utan. Därför är jag glad att jag hittade en riktig betygsättning av dessa stekpannor här på airfryer.com.se och att jag kunde välja rätt för mig själv baserat på denna information. Jag hoppas att jag kunde hjälpa dig och att du verkligen är intresserad av allt detta. Lycka till, jag hoppas att jag kunde hjälpa till.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här