Google ändrar sina sökalgoritmer för att gräva ned ”fake news” – Wikipedia satsar också stort

censur Stella Morabito straffskattas cancerbot Dan Rather mörkar sanningen Vissa journalister SOPA attack mot Parler

Google vill rensa bort ”fake news” från de högsta sökträffarna, skriver Bloomberg. Företaget som bygger om Googles sökalgoritmer heter Alphabet Inc. Wikipedia meddelade i måndags att de ska starta ett samarbetsprojekt med journalister för att också få bort ”fake news”, ibland kallat sanningar.

Googles mål är att få bort vad som anses vara vilseledande, falska och stötande artiklar. Anställda på Google kommer att flagga sökträffar som uppfattas som bluffar, ”konspirationsteorier” och ”lågkvalitativt” innehåll, skriver Bloomberg.

Läs mer på newsvoice.se

5 KOMMENTARER

 1. Jasså fake news klassas som sanningar. Det var något nytt. Ryssland står för majoriteten av fake new och även Trump har haft sin del i det även om han börjar bli mer lik andra presidenter allt eftersom tiden går. Vaken.se står också för en hel del fake new särsklit om läkemedel och vaccin men även om 9/11 som delvis har försvunnit från huvudströmmen på vaken.se.

  • Ja exempelvis nyheten att syriska styrkor bombat nyligen med kemiska stridsmedel klassas som sanning men självklart är fake news.
   Ryssland har krävt att FN undersöker det hela för att få fram sanningen om vilka som ligger bakom denna attack mot civila människor i Syrien. Det finns vittnesmål att rebeller har smugglat in kemvapen. FN har tidigare tagit rätt på alla kemvapen som den syriska staten haft i lager. Sedan finns det inget som helst logiskt skäl att syriska armen skulle attackera civila med kemiska vapen. Det finns väl ingen militär fördel att göra det. Kan man besegra rebeller på detta sätt?

   • FN har inte tagit reda på alla kemvapen i Syrien för efter att Syrien skulle ha lämnat tillbaka alla kemvapen så hittade 2015 FN spår av sarin när de besökte en militärförråd där de alltså inte skulle finna några kemvapen. Syrien lurade alltså FN om sina kemvapen.

    Denna information verkar alltså ha gått vissa förbi och då blir Trumps bombning av flygfältet obegriplig.

    • Fel. Att de hittade spår av Sarin betyder bara att någon gång har det förvarats kemvapen där. De hittade ju inte kemvapen där enbart att det fanns spår av kemvapen

     • Hur vet du det och framförallt var det en anläggning som aldrig skulle ha haft kemvapen så om sarin var där så fanns kemvapen där.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here