Att vara amerikan idag är att samla en korg full av sorg. Vi har alltid varit i krig för militärens/säkerhetskomplexets profiter, för de neokonservativas hegemoniska ideologi, för kalla krigets hysteri och för Israel. Enorma summor pengar har slösats bort utan att gynna det amerikanska folket. Så sent som igår lyssnade jag på en vicesheriff som berättade för mig hur frustrerande det var att han inte kan nå den kriminella amerikanska eliten och få dem att inse sina brott, utan i stället måste fokusera på de mindre brott som begås av deras offer från underklassen.

Jag frågade honom varför det är underklassen som viftar mest med flaggan, och han sa att patriotism är allt de har som ger dem mening. Jag svarade att det betyder att de inte kan fly från sin offerroll, och han sa ”det är det som är sorgligt med det”.

Föräldrar har inte kommit hem från Washingtons krig till sina makar, barn, familj och vänner. De dog för militärens/säkerhetskomplexets profiter, för Israel eller för någon dum ideologi. De dog inte för Amerika, men för att deras död skulle ha någon mening måste deras familjer insistera på att de gjorde det. Med det amerikanska folket fångat på detta sätt kan Washington stapla dödsfallen på hög och tacka de döda, inte för att de försvarar militärens/säkerhetskomplexets vinster, utan för att de ”försvarar Amerika”. På detta sätt kan Washington fortsätta sina ändlösa krig. Att dö för Amerika är ett sätt för underklassen att finna mening i sina liv.

Nu när Ryssland har visat att det inte kommer att bli någon amerikansk seger i Ukraina, har Washington förnyat sina krigsäventyr i Mellanöstern och anslutit sig till Israels massaker på palestinierna och mot de arabiska och muslimska länder som motsätter sig vad som är ett israeliskt folkmord på palestinierna. Palestinska kvinnor, barn, sjukhus, skolor, social infrastruktur sprängs i bitar med de amerikanska bomber och missiler som Biden överlämnar till Israels nazistledare, Netanyahu, som står under åtal både i Israel och nu i praktiken av Internationella domstolen. Men detta betyder ingenting för Washington, som ser sig självt som det exceptionella, oumbärliga landet som inte är ansvarigt för någon lag, vare sig inhemsk eller internationell.

De påstådda ”moraldemokratierna”, USA, Storbritannien, EU, Japan, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Island, gjorde tummen upp för Internationella domstolens dom mot Israel genom att dra in sin finansiering till FN:s hjälporganisation för Palestinaflyktingar (UNRWA), den största källan till bistånd till palestinierna i Gaza.

Vad säger detta oss om moralen i västvärlden? Den säger oss att det är värre än i Sodom och Gomorra.

Hur kan vi vara stolta amerikaner när Washingtons indragna finansiering kommer att påverka livräddande hjälp för över två miljoner civila, varav över hälften är barn, som är beroende av UNRWA:s bistånd i Gaza? Befolkningen hotas av svält och ett sjukdomsutbrott under Israels bombardemang och blockad av bistånd.

Det är på detta sätt som det sionistiska Israel, tillsammans med sin allierade i Biden-regimen, har för avsikt att genomföra sin folkmordseliminering av det palestinska folket.

Israel har blockerat allt vatten, mat, elektricitet och medicinska förnödenheter till Gaza under de senaste 120 dagarna. Som ett resultat av detta hotas en halv miljon palestinier av svält.

De massiva och pågående bombningarna av Gaza, tack vare den kontinuerliga transporten av amerikansk krigsmateriel till Israel, har dödat och skadat minst 90 000 palestinier, 70 procent av dem kvinnor och barn. Mer än 1000 barn har tvingats amputera utan bedövning. Det finns ingen medicin, inget blod för transfusioner, inget rent vatten för att tvätta sår. Och ingen mat. Bara fler bomber som faller från himlen varje dag, tack vare Amerika.

Chris Hedges rapporterar att västvärldens påstådda humanitära och medicinska institutioner vägrar att fördöma Israels decimering av människoliv i Gaza. Vi står inför det krassa faktum att till och med västerländska medicinska och humanitära institutioner är i fickorna på israeliska sionister. Moralen står inte att finna på scenen.

Hur kommer det sig att ett litet land, vars existens är helt beroende av amerikanskt stöd, kan tvinga världen att acceptera folkmord med risk för att kriget utvidgas till ett kärnvapenkrig?

Paul Craig Roberts

anthropocene.live, Hur sorgligt är det inte att se Amerika överge moralen och degenerera till ondska

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här