Del 1:

 

Del 2

Journalisten Hans Öhrn, Föreningen Syriensolidaritet, berättar om Isis.

Fria syriska armén, Jabat al-Nusra och Isis har vuxit fram, stärkts och delvis finansierats och utbildats av USA & Co och deras terrorverksamhet i Syrien och Irak främjar Västs och grannstaters intressen. Du har säkert läst om och hört förskräckliga historier om Isis, som Väst nu säger sig vilja bekämpa. Vad du kanske inte hört är att det är den syriska regeringsarmén som hela tiden varit ledande i kampen mot terrorismen.

Efter regeringsarméns framgångar det senaste året och Syriens och Rysslands diplomatiska seger på den internationella arenan samlade sig västländerna med USA i spetsen till en motoffensiv. Svaret blev Isis som varken är islamiskt eller en stat utan bäst beskrivs som en av Västs politik skapad legoarmé som tjänstvilliga medier nu målar ut som det stora hotet mot den västerländska civilisationen. Ett imperialistiskt genidrag skulle det visa sig. Nu kan USA och dess allierade äntligen göra det de har velat hela tiden: bomba i Syrien för att till slut kuva landet, utan att någon kraft kan mobilisera mot folkrättsbrottet.

Men fred kan aldrig skapas med bomber. Fred kräver att Väst upphör med krig via ombud, upphäver de illegala sanktionerna och låter syrierna själva bestämma sin framtid.

Arrangörer: Förenigen Syriensolidaritet, FiB-juristerna och FiB/Kulturfront Stockholmsavdelningen

Video och text: Franz Smidek

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här