Apple Watch är en smartklocka designad och utvecklad av Apple Inc. Den integrerar avancerad teknik och funktioner som träningsspårning, meddelanden, telefonsamtal och mobilbetalningar i en handledsburen enhet. Du kan behöva sälja din Apple Watch av olika anledningar.

 1. Om du planerar att uppgradera till en nyare modell av Apple Watch kan du kompensera för kostnaderna genom att sälja din gamla innan du köper den nya.
 2. Om du inte längre använder din Apple Watch och den bara samlar damm, överväg att sälja den.
 3. Om du är i behov av lite extra pengar kan försäljningen av din Apple Watch ge en snabb källa till pengar.

Hur mycket bör du ta för din Apple Watch?

Om du inte har en aning om hur mycket din Apple Watch är värd är det bäst att ta en titt på Marketplaces. Leta efter säljare som erbjuder ungefär samma som du och se hur mycket de tar för sin klocka. Det är klokt att sitta något över det förväntade priset, eftersom köpare kan försöka förhandla ner priset.

Köparnas frågor innan köp

Värdet på din Apple Watch ökar med dess nyare och bättre skick. När du bestämmer ett pris kommer de flesta onlineköpare att fråga om följande:

 • Är klockan funktionell och kan slås på?
 • Har skärmen några sprickor eller skador?
 • Finns det några synliga repor eller repor på enheten?

Efter att ha mottagit och accepterat offerten kan förfarandet för varje företag och köpare variera. Det är bättre att rengöra din Apple Watch för att göra den mer presentabel och lockande för köpare.

Rengör din Apple Watch innan du säljer

 1. Borsta bort eventuellt damm eller sandpartiklar från klockans yta.
 2. Torka av skärmen med en mikrofiberduk, helst fuktad med 70 % alkohollösning.
 3. Undvik att använda starka kemikalier eller slipande lösningar eftersom de kan skada klockan.
 4. Skölj Digital Crown under rinnande vatten och torka den med en andra mikrofiberduk.
 5. Om det fortfarande finns smuts, använd en bomullsrondell för att ta bort den.

Rengöring av din klocka innebär också att du tar bort all din personliga information från den.

Ta bort dina personuppgifter från enheten

För att sälja Apple Watch är det avgörande att stänga av aktiveringslåset och radera din personliga data från enheten. Här är processen:

 1. Ange ditt Apple ID-lösenord för att inaktivera aktiveringslås.
 2. Håll din Apple Watch och iPhone nära varandra och öppna Watch-appen på din iPhone.
 3. Navigera till fliken Min klocka, tryck på ”Alla klockor” högst upp på skärmen och tryck sedan på informationsknappen bredvid din klockas namn.
 4. Välj ”Ta bort parkoppling av Apple Watch” och bekräfta åtgärden genom att trycka på ”Ta bort parkoppling” igen. Om du har en mobilmodell, ta också bort mobilplanen.
 5. Ange ditt Apple ID-lösenord för att stänga av aktiveringslåset.
 6. Bekräfta åtgärden och iPhone kommer att försöka skapa en säkerhetskopia av din Apple Watch. Denna säkerhetskopia kan användas när du installerar en ny Apple Watch.

Att radera allt innehåll och inställningar på din enhet kommer att resultera i en fullständig radering av din enhet, inklusive alla kort som lagts till för Apple Pay. Det inaktiverar också tjänster som iCloud, FaceTime, Game Center och andra. Det är dock viktigt att notera att du inte raderar ditt innehåll från iCloud om du raderar din enhet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här