Johannes Frennesson som stod bakom den lyckade manifestationen World Wide Rally Malmö meddelar att han kommer att överklaga det vite på 50 000 kr han fått från länsstyrelsen i Skåne. Johannes blir den andra personen i Sverige som fått ett vite i samband med manifestationer mot pandemilagen. Tidigare fick Filip Sjöström ett vite på 20 000 kr för att han arrangerade Tusenmannamarschen i Stockholm 6:e mars.

Manifestationen i Malmö ledde till att även massmedia började ifrågasätta demonstrationsförbudet. Bland andra Ida Ölmedal, kulturchef på Sydsvenskan som skriver att ”Demonstrationer borde undantas från restriktionerna”. Hon förde ut samma budskap när hon intervjuades av SVT.

Johannes Frennesson påtalade under manifestation och i intervjuer med massmedia att överdödligheten under 2020 inte var något som sticker ut och att detsamma gäller antalet vårdade inom intensivvården. Han kopplar istället problemen inom sjukvården till en lång rad år av nedskärningar inom äldrevård och sjukvård. Han ställer sig även tveksam till de PCR-tester som använts som skäl till coronarestriktioner.

Johannes jobbar nu på heltid med studera verkligheten bakom den så kallade pandemin samt aktivism.

För att hantera vitet på 50 000 kr har Johannes Frennesson startat en insamling:

”Jag har som ni säkert redan läst blivit tilldelad ett vite från länsstyrelsen på 50 000 kr.
Jag vet inte om de tror att detta kommer stoppa oss från att göra det vi gör men det finns såklart ingenting som kan stoppa oss, vi står rakryggade i vår sanning och det sista som skulle skrämma oss är nog just ett vite, det är bara en kombination av siffror, inget farligt alls.

Jag ska självklart överklaga detta men väljer ändå att starta en liten insamling. För den som vill och känner att dom har lust och möjlighet att bidra med en valfri summa så tas detta emot tacksamt, inget belopp är för litet.
Swish: 0733925724, Johannes Frennesson.
Glöm inte att skriva ”gåva” i meddelandet.

Skulle det vara så att jag lyckas med min överklagan så kommer jag självklart att erbjuda varenda krona tillbaka till er. Eventuellt överskott kommer självklart att gå till kommande tillställningar”

Bilder från manifestationen i Malmö: