En journalist vid namn ”Mats” försöker skrämma sin vän från att vara med i Vaken.se:s Facebook-grupp. I printscreen ovan kan ni läsa hur det se ut när någon utpressar sina vänner och bekanta genom skrämseltaktik och förtal om vaken.se.

Journalisten ”Mats” berättar i ett meddelande till en vän att han är antirasist och att Vaken.se har dåligt rykte hos antirasister. Han säger också att han fått Vaken.se:s pressmeddelanden i egenskap av journalist. ”Mats” säger att pressmeddelandena från Vaken.se påminner som Sions vises protokol och ”När jag uttrycker det så förstår
du vad jag menar att Vaken.se representerar”.

Detta betyder alltså att om ett pressmeddelande från Vaken.se exempelvis informerar om att Bilderberggruppen har möte i Köpenhamn, så kan det leda till att journalist fritt fantiserar och associera detta till Sions vises protokoll och sedan börja utpressa sina vänner med att Vaken.se skulle vara något dåligt eller farligt att läsa. Vaken.se har aldrig skickat ett pressmeddeklande med något som ens liknar Sions vises protokoll, och vi tycker att vårt land och demokrati är i stor fara om denne ”Mats” skulle vara en typisk representant för journalistyrket i Sverige. Kan journalister få utöva sitt yrke om de har dessa vilda associationsbanor med djupa brister i både normalt sunt förnut, logik, källkritik och vetenskaplig granskning? Allt sådant som vi i redaktionsgruppen har fått lära oss på de universitet där vi studerat. Vad har hänt med Sveriges så kallade journalister?

Journalisten ”Mats” börjar sedan i sitt meddelande lista ett antal punkter som liknar utpressning, och där hans vän och mottagare informeras om varför han inte ska vara med i Vaken.se:s Facebook-grupp (som är öppen för alla människor).

1. ”Alla dina vänner kan se att du är medlem i gruppen.” Skrämseltaktik: Jag har nu skrämt dig genom att påpeka att Vaken.se är farligt, nu ska du skrämma dina vänner.

2. ”Om Enhet blir större som parti så …” Det vill säga, om ditt alternativa parti blir större så är det dessa saker som vi journalister kommer att leta fram och publicera.
Här kommer vi in i fantastiskt dubbeltänk. (”Inte jag, naturligtvis, men andra”). Journalisten Mats har precis skrivit ned ett långt mail i syfte att skrämmas och milt hota sin vän, i samma andetag berättar han att han inte gör sådant. För er som inte känner till begreppet ”dubbeltänk”, så har vi här en klassisk beskrivning av vad detta ”dubbeltänk” innefattar.

3. ”Jag utgår från att du inte är anhängare …” Återigen skrämseltaktik, där Mats berättar för sin vän vad som i deras kretsar är normalt att tycka och tro. Om du tycker eller tror något av det andra så är du svartlistad och ska jagas av oss journalister. Därför måste du gå ur Vaken.se:s grupp.

Vi på Vaken.se undrar om detta är ett nytt lågvattenmärke i vår demokrati och inom vår journalistkår. Vi har i åratal blivit förtalade av flertalet journalister som aldrig vågat granska de ämnen vi lyfter fram, utan de har istället velat sprida en falsk bild av Vaken.se. Läs om detta i Vaken.se:s artikel om de gånger vi varit med i massmedia.

Har ni läsare fler exempel på journalister, likt ”Mats” ovan, vilka kontaktar sina vänner, sprider osanningar och använder skrämseltaktik för att driva bort dem från alternativ information? Om ni har det, kontakta gärna oss på Vaken.se. Är detta den moderna journalistens yrke så är det illa ute med vårt samhälle och vår så kallade demokrati.

Det finns många journalister där ute som gör ett jättebra jobb med att granska korruption, brottslighet och som vågar gå på djupet med riktigt svåra frågor. Vi hoppas att ni journalister tar avstånd från denna typen av agerande som journalisten ”Mats” gör och att detta inte blir något normalt agerande i yrkesutövningen.

Besläktade artiklar att läsa: Tillbakablick: SVT Agenda fällda av Granskningsnämnden för bristande saklighet
gällande Vaken.se (2011) – SVT Agenda försökte fabricera och tillskriva Vaken.se påståendet: ”Judarna ska ta över
världen” men avslöjades.

Vaken.se – FAQ – Här är de frågor besvarade som vaken.se fått under en 10 årsperiod, om vilka vi är, vad vi gör och vad vi står för.

Av: Redaktionsgruppen, VAKEN.SE – red@vaken.se

I partiet Enhets Facebook-grupp har en journalist vid namn ”Mats” kontaktat en vän och bett denne gå ur Vaken.se:s Facebook-grupp av olika orsaker. Ni kommer nu att få läsa en skrämmande skildring av hur dagens journalister jobbar med utpressning och åsiktsregistrering, samt att källkritik och yrkesetik verkar vara som helt bortblåsta. Är detta vad samhället har att vänta? Journalister som utpressar sina vänner och medvetet sprider falsk information för att skapa opinion mot alternativmedia?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här