För 10 år sedan idag, startade Mikael Cromsjö Vaken.se. Målet med hemsidan var att belysa information som var svårtillgänglig för den vanliga människan, sådan information som vanlig media ofta inte vågade eller ville belysa. 2004 var frågan om 9/11 som ett insiderjobb fortfarande rykande aktuell och blev därför huvudfrågan några år framöver för de flesta som bidrog med artiklar och information till sajten.

Ju fler människor som började engagera sig med sajten, desto fler ämnen börjades det tas upp på hemsidan. Hemliga sällskap med tvivelaktiga agendor såsom frimurare, Bilderberggruppen, Trilateral Commission, m.fl. Frågan om skadliga ämnen i vaccin blev aktuell 2009 vid medias upphajpning av pandemihotet från fågelinfluensan, sedan svininfluensan. Vi satsade då på bredare front med aktivism och informationskampanjer om farorna med Pandemrix m.fl vaccin — som visade sig sen vara korrekt och succén med vår kampanj var ett faktum.

Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Uppsala Nya Tidning, Sydsvenska Dagbladet, EXPO (bara för att nämna några) skrev artiklar om oss och SVT och TV4 tog upp våra infokampanjer mot HPV-vaccinet som blev en enorm succé som förhoppningsvis räddat många unga tjejer från men för livet och kanske t.o.m från en för tidig död.

Mikael Cromsjö har blivit inbjuden till SVT Debatt och Agenda (som direkt ljög om oss och blev senare fällda i Granskningsnämnden för förtal), har arrangerat föreläsningar. Vaken.se har även anordnat många välbesökta och uppskattade föreläsningar med bl.a Linda Karlström (om ämnet vaccin), Ian R. Crane (9/11, Nya Världsordningen, oljekatastrofen i Mexikanska Gulfen), Nils Harrit (9/11 och nanotermit) , Henning Witte (Estonia), David Ray Griffin (9/11), bara för att nämna några.

Inte att förglömma videointervjun vi gjorde med Palmemordsexperten Sven Anér 2012, som i skrivande stund har setts av 31.000 människor på vår Youtube-kanal.

Många hjälpsamma medarbetare har kommit och gått men det som består är viljan hos folk att vilja bidra med sina kunskaper om alla möjliga ämnen till en gemensam kunskap- och informationsbank, som är den unika sajten Vaken.se.

10 år har nu gått sedan Mikael Cromsjö sådde första fröet till det som nu blivit en rejäl och vacker trädgård som idag bär frukt i form av kunskap, som ska göra oss som individer klokare, mer informerade och friare.

Det är dags att frigöra oss från dessa fängslen som andra människor ständigt försöker sätta på oss i form av normer, förtryck och kontrollbehov.

Vi vill även tacka alla besökare och läsare som med åren stått vid Vaken.se:s sida trots alla attacker från media, myndigheter och organisationer med egna agendor. Stort tack även till de som kunnat stödja oss finansiellt – vi skulle inte kunna driva sajten utan er. Tillsammans är vi starka och informationskampen fortsätter! Kunskap är frihet.

Ha en underbar sommar, önskar
Mikael, Jonas, Marcus, Gustaf, Nils, Amir, Emma och alla andra från administrationsgruppen, VAKEN.SE.

PS – Bilden nedan visar resultatet från förra veckans utskick av böcker och informationspaket som vi berättat om i tidigare nyhet. Detta är del 1 som gick iväg. Utskicket är aktuellt för hela sommaren, så du som vill stödja det kan donera till vårt PG eller paypal så fler böcker och dokumentärer kan skickas ut.

Vaken.se firar idag 10 år!