”Kalla Fakta och Torbjörn Elensky sprider lögner bland det svenska folket om Sannings-rörelsens antisemitiska karaktär. Ska vi dra slutsatsen att Kalla Fakta tycker att sanningen är det största hotet mot demokratin? Att Sannings-rörelsen vill något helt annat än att få ett slut på krigen världen över?” undrar Hesham Bahari om läget i Sverige år 2009.

http://alhambra.se/

En granskning av Kalla Faktas senaste program om Sannings-rörelsen visar på en bland mainsstreamjournalisterna utbredd förvirring. Efter att ha ägnat sig åt en kompakt mörkläggning av 911 och Sanningsrörelsen de sista 8 åren serveras vi nu en väl iscensatt förvrängning av fakta. Flertalet journalister och politiker inom etablissemanget menar helt enkelt att USA:s regering under inga omständigheter får misstänkas för brott, krigshets eller missledande operationer som underlättar krigshandlingar. Bland dessa politiker har Vänsterpartiets gruppledare i svenska riksdagen, Alice Åström (V), utmärkt sig genom att utöva direkt utpressning mot Egon Frid, riksdagsledamoten (V) som vågade skriva under uppropet som stöder den internationella rörelsen ”Politiker för 911”.

– Jag tycker det finns all anledning att ta avstånd från den här rörelsen och vad dom står för, säger Alice Åström (V).

– Hur är ditt förtroende för Egon Frid som riksdagsledamot idag? undrade man på Kalla Fakta.

– Jag har ju fortfarande förtroende för honom, men jag måste säga att i det här har han ju brustit i omdöme, säger Alice Åström (V).

Onödigt att säga att Egon tvingades följa Alices råd och stryka sitt namn från uppropet efter detta förtäckta hot. En mer skrämd man på teverutan har jag aldrig sett i hela mitt liv. Kalla Fakta skickade kalla kårar uppför ryggraden på tittarna. De sista 10 minuterna i programmet var en riktig häxjakt på politiker i bästa Stasistil.

”Vilka andra politiker har sagt att de stöder uppropet?”, frågade den stränge journalisten den uppskrämde riksdagsledamoten som knappt vågade titta i kameran.

”Inga kommentarer”, svarade Egon nästan tårögd.

”Hur många är de?” envisades journalisten med rena förhörsfasoner.

”Inga kommentarer”, upprepade Egon.

Modige Egon Frid stod på sig och vägrade ange sina medbrottslingar för Kalla Faktas tankepolis, trots hotelserna från partikamraterna och gud vet vem mer. Jag hoppas dock att det mod han visade genom att kräva en ny undersökning inte går till spillo för evigt, och att han tar upp frågan igen en vacker dag, när han inser vilket enormt stöd han har bland folket.

Nu har vi i alla fall fått klart för oss att en rad kända personer, politiker och akademiker ställer sig idag bakom massmedians argument, och dessutom hör och häpna att den antisemitiska konspirationsteorin letat sig in i den svenska riksdagen, där så gott som samtliga ledamöter tror blint på att 19 unga semiter har konspirerat för att slå till mot USA denna ödesdigra dag, den 11 september 2001. (Det faktum att flera av de 19 har befunnits i god hälsa efter den 11 september spelar ingen roll. Deras bild visades ju på teve. Så det så!)

Extrema åsikter

Men det finns också betydligt mer extrema grupperingar bland de som ansluter sig till mainstreammedians ståndpunkt.

Think-tanks, förlag, tidningar, tidskrifter och tevekanaler ger ut böcker, visar filmer och arrangerar föredrag med syfte att mörklägga sanningen och utöva utpressning mot vanliga, hederliga medborgare. (The Sheeple enligt den hypnotiska tevereklamen från Tele2. ”Känn dig som ett får! Det har du förtjänat!”) Etablissemangets budskap är: Tänk ordentligt innan du ansluter dig till sanningssökarna, för det kan kosta dig skjortan! Det är ju som bekant fullständigt odemokratiskt att söka efter någon presumptiv sanning, när våra regeringar förser oss med allt vi behöver den vägen, inklusive gratis vaccinering. Och vem vill gå gazabornas eller libanesernas öde till mötes?

– ”Det är synd”, säger Torbjörn Elensky, mainstreammedians representant i Stockholm under programmets gång, ”för Alhambra var riktigt bra men har nu sänkt sig till revisionisternas och antisemiternas nivå.”

Undertecknad får naturligtvis inget utrymme att, i egenskap av bokförläggare på Alhambra, besvara Elenskys fula angrepp. Men jag hade dock kritiserat mainstreammedian ett flertal gånger tidigare och pekat ut den riktiga antisemitism som frodas bland dess anhängare, nämligen den som ger de arabiska semiterna skulden. Intervjuad av den exemplariskt stränge Jonas Berg på Kalla Fakta under 2 långa omgångar med 6 månader emellan, utfrågades jag om vem jag trodde låg bakom 911.

– Vapenindustrin självklart, svarade jag. De har fått 2 feta krig serverade med en försumlig collateral damage, och trillioner dollar i förtjänst. Fråga Donald Rumsfeld, som dessutom kammar in 10 % på varje såld vaccin till sin farmafirma. Betr. collateral damage: av de 3000 döda den 11 september var de flesta sekreterare, hisspojkar, kökspersonal och brandmän, (CEOs på jobbet kl. 8 på morronen, glöm det!), och i Pentagon där vanligen 5000 man arbetar på nedslagsplatsen dog enbart 125, för området befann sig under renovering!!! Tänk vilken otur för dessa dumma terrorister som slår till just där renovering pågår! Fel ingång helt enkelt, och så för litet hål dessutom!!! Och inga tydliga vrak efter en Boeing! Planet förångades av den extrema hettan, menade ”experterna” på Pentagon, precis som 2 plan fick 3 torn i NY att pulvriseras på några sekunder i fritt fall efter några kortvariga eldar. Muslimerna är fenomenala på att bryta mot fysikens lagar. De har ju Gud på sin sida!

Mitt svar redigerades omsorgsfullt bort ur programmet som istället koncentrerade sig på att visa hur sanningsextremism florerar bland gamla och unga anti-etablissemangsfigurer. Jag fick istället representeras av min gamle vän Lasse Wilhelmson, som menade att alla högt uppsatta politiker vet att Mossad och CIA ligger bakom. Men det hjälper inte att hänvisa till Italiens f.d. president Francesco Cossiga, Rysslands f.d. ÖB Leonid Ivashov, Japans oppositionsledare Yukihisa Fujita eller vilken som helst av de 100 tals politiker och militärer som anslutit sig till sanningsrörelsen. Motståndet är faktiskt som starkast i USA, där man mest lider under mainstreamkontrollen och får uppleva den nya fascismen på daglig basis. Där misstror varannan människa makthavarna nuförtiden. (Listan på amerikanska politiker och militärer som motsätter sig de lögner som Kalla Fakta sprider bland det svenska folket om sanningsrörelsens antisemitiska karaktär är för lång att ta med här. Kolla den på www.patriotsquestion911.com )

Ska vi dra slutsatsen att Kalla Fakta tycker att sanningen är det största hotet mot demokratin? Att Sanningsrörelsen vill något helt annat än att få ett slut på krigen världen över? Dock: programmets komplexa karaktär är svårdefinierad. Samtidigt som man ansträngde sig för att smutskasta Alhambra och Lasse Wilhelmson som anti-semiternas talesmän i landet, så lät man massvis med trådar släppa igenom redigeringsbordet och ställa till det för den konfunderade tittaren. Jag tror de flesta oinsatta tittarna har fått fler frågor än svar efter programmet. Kanske var det ändå ett nyttigt program vi fick se, ett invecklat journalistiskt knådande som behandlade ett komplicerat ämne och försökte tillfredsställa så många som möjligt. För så dumma är de inte på TV4. De vet vart det lutar, och de vet att sanningen är en ohejdbar flod, som inga journalister i världen kan stoppa.

Hesham Bahari

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här