Det mesta gick in i tisdagens debatt på SVT, men jag gjorde ett misstag. Mobbning var en associering till det jag kände inför det Egon Frid blivit utsatt för, i TV4:s Kalla Fakta, och det var det systematiska förtryck som jag ville belysa. SVT Debatt.

Att man i dag helt öppet kan ha såna starka påtryckningar mot våra folkvalda till att ge avbön på demokratin är ett tydligt tecken på allvaret i situationen. Hoppas att vi fortfarande kan spela på det kortet, kanske t.o.m. Egon vill agera nu när han själv förstår hur rävspelet ser ut.

När jag tittade på programmet så tyckte jag att det var uppenbart att sanningssidan vann debatten. Med tanke på att SVT bjudit in fem till motståndarsidan och vi var två. Men tack vare det att många i publiken av vakna, så fick dom knappt in ett enda skott. Jag tror inte att jag sett så mycket information komma ut i TV tidigare. Så slutresultatet blir 12-3, där ett är självmål.

[Läs transkript över vad som sades]

Tidigare:

Då var min första debatt i TV avklarad. Det blev med passionerad frustration som jag försökte nå fram till tittarna. Min ursprungliga plan var att vi skulle kunna föra en lugn och sansad debatt.

För att uppnå det ställde jag ett krav på SVT för att deltaga, nämligen att det endast skulle vara fyra personer som skulle delta i debatten under de första 10-15 minuterna. SVT gick motvilligt med på det och jag kände mig nöjd med överenskommelsen.

Men det var ju naivt att tro att SVT skulle stå för sitt ord. Jag märkte att jag höll på att bli överkörd så innan debattens start berättade jag själv för publiken om vår överenskommelse, men jag blev snabbt nedtystad för det skulle programledaren ta hand om.

Inte långt senare bröt min frustration ut, kanske var det just vad som behövdes för att kunna nå in i tittarnas medvetande, eller så var det en lyckad operation från den kontrollerade median. Tiden får avgöra.

Jag är inte överlycklig av utgången. Jag hade velat lyfta fram det förtryck Egon Frid blivit utsatt för, i TV4:s Kalla Fakta (091108). Att man i dag helt öppet kan manipulera våra folkvalda till att ge avbön på demokratin är ett tydligt tecken på allvaret i situationen. Hoppas att vi fortfarande kan spela på det kortet, kanske t.o.m. Egon vill agera nu när han själv förstår hur rävspelet ser ut.

Frid,
Mikael Cromsjö

SVT Debatt – Vi vann matchen!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här