I min bekantskapskrets finns det två tjejer i 30-års-åldern som bor i en storstad i Sverige. Deras vägar korsades en dag så som ödet ofta har bestämt och tillsammans började en dröm ta form, en vision om att hålla i yoga- och kvinnocirklar; att tillsammans skapa och starta upp en alldeles egen verksamhet. Den första tiden av planering var fylld av glädje och längtan. Äntligen hade de hittat sin passion och kommit på vad det var de ville göra, både som livskall men även som ett långsiktigt levebröd, en verksamhet som skulle göra att de både kunde arbeta med det de älskade och även få in slantar till mat och hyra.

Dessa känslor av entusiasm och kreativitet övergår oftast hos oss människor, som lever i västerländska system, över till osäkerhet och rädsla. Det finns ju redan så många yogaställen, varför skulle våran verksamhet dra folk? Inte kan väl vi starta upp och förvänta oss kunna leva på detta? Det finns redan massvis med utövare som håller kvinnocirklar, yoga och meditationsövningar, vad gör oss speciella? Vacklande i både tankar och känslor, och det är här många, om nästan inte alla, lägger ner sina drömmar och visioner och fortsätter sina liv i det vardagliga gamla lunket, för rädda för att satsa. Vi traskar vidare i gamla spår och suckar uppgivet om drömmen som krossats innan den ens ar fått se dagens ljus.

De här tjejerna vägrade dock låta gamla tankemönster och banor, jantelagen och mellanmjölkstänket att ta över och fortsatte målmedvetet mot sin vision. Universum är stort nog för alla, vi kan bidra med någonting unikt, vi finns och vi och vårat värde har också betydelse, de som är menade att komma till oss, kommer att komma till oss. Även om det finns massvis med andra yogastudios och kvinnocirklar så ser vi oss inte som konkurrens till varandra utan vi alla har någonting att bidra med. Människor kommer att söka sig till det utrymmet vi skapar. Vi vill göra en förändring, vi vill kunna arbeta med det vi älskar och hjälpa människor på vägen samt leva på detta. Tolv månader senare och dessa tjejer har en fullskalig verksamhet, fullt upp med klasser, kursers, retreats och workshops, inte bara i staden de bor i utan även runtom i Sverige, då de träffat många likasinnade i sitt arbete som gjort att de knutit kontakter och fått inte bara professionella möjligheter utan även nya vänner och bekanta som de reser runt i landet till för att hålla i kvinnocirklar och meditationsgrupper.

Dessa tjejer varken krigande, kastade skit, försökte höja sig själva och trycka ner andra genom att sätta sig själva på piedestal eller anse sig bättre än den ena eller den andra. De ansåg sig själva bidra med det de kunde bästa och att allt handlar om balans, tillit och harmoni. De välkomnar alla, verkligen alla olika typer utav människor, i detta fall oftast dock just kvinnor, men ni förstår min poäng. Ingen är mindre värd än den andre och alla inkluderas. Dessa tjejer försökte inte att bli den bästa yogastudion i stan eller försökte rycka kunder från andra ställen, heller jobbade de inte med vare sig aggressiv marknadsföring eller delade ut flyers på stan. De hade bara tillit till universum och att rätt saker kommer hända nu när de hade hittat sin passion.

För det som händer när man försöker hitta eller skapa sig en plats genom att aggressivt slå sig fram, klättra över andra, exkludera och nästintill kriga sig fram, är att man dåd även måste göra uppoffringar. I krig, oavsett vilket krig det är, så måste någonting offras, dö och förändras . Kompromisser och förhandlingar behöver göras. I slutändan är det faktiskt ingen som är vinnare. Du kan inte kriga för fred. I krig är alla förlorare på ett eller annat sätt. I varje kompromiss som görs betyder det att alla inblandande parter har förlorat. Även om dina intentioner är goda, kommer du inte att långsiktigt klara dig om du hela tiden känner att du måste kämpa och aggressivt slå dig fram med vassa armbågar. Lugn och tillit och att stå stark i din sanning är den enda vägen.

Jag ser tyvärr att det sker liknande saker i kretsar runt om oss just nu, att det är många dragkamper som sker på ett eller annat sätt lite varstans runtom i landet. Att ditten eller datten ska vara det rätta, att si eller så är den enda vägen, vi är bättre än de, vi gör det här, vi står upp och vi vill förändra, våra åsikter är starkare, gör på vårat sätt, kom till våra ställen och så vidare. Låter det här bekant?

Först och främst vill jag att alla där ute ska förstå det här med krig, kamp och att få sin vilja igenom. Lär och läs vad kompromisser egentligen är och förstå att man inte kan kriga för ljuset. Det är motsägelser som behöver tas bort. Vidare är att när man marknadsför sitt krig för ljuset och även gör detta på ett sätt som får de symboler och uttryck man använder sig utav att mer likna en Ultimate Fighting gala än det som grundtanken egentligen är, tycker jag att detta borde sända ut varningsklockor. Krig, fight och sanning. Låter det fräscht?

Vi ser även nu att ”Sanningsrörelsen” börjar bli ett riktigt begrepp i Sverige, vilket tyvärr medfört att det uppstått grupperingar med diverse personer som ser att det finns marknadsandelar att plocka hem. Vad som kändes viktigt innan, att människor skulle stå starka i sin egen sanning, har nu blivit sekundärt i informationsflödena där ute. Fler och fler grupper på sociala medier skapas, pajkastningen eskalerar till höger och vänster, personer träder fram som självutnämnda ledare, eller ännu värre – jag har till och med hört några utav dessa, trots att det varit med glimten i ögat, benämna sig själva som en ny Messias. Att stå i din egen sanning har nu blivit att stå i deras sanning. Sanningsrörelsen har gått från att vara individuell där man som enskild individ kan hitta likasinnade som också vill leva i harmoni, gemenskap, sanning och frihet, till att göda andras egon och bli en handelsvara där det handlar om vilken plats man ska vara på vid vilken tidpunkt. Man pratar om att göra skillnad och att enda sättet är att göra den skillnaden är tydligen att följa sin ledare. Att kriga för fred. Låter det bekant? Demokrati? Vad är det våra partiledare säger innan ett riksdagsval i Sverige?

När barn och unga vuxna växer upp och börjar lära sig om kapital och ekonomi så brukar man ofta göra ett likhetstecken mellan pengar och kapital. Det är helt sant. Pengar och kapital hör ihop. Här vill jag att vi blir duktigare och börjar förstå vad kapital egentligen betyder. När ett du börjar på ett arbete på ett bolag så kommer du oftast i början i kontakt med HR-avdelningen. Det är dit du skickar in dina person- och bankuppgifter. Kanske är det därifrån avtalet som din chef kommer med du ska skriva under för att få din anställning. HR – Human Resources. Mänsklig resurs. Alltså – kapital. Vi människor är kapital som gör att ledarna får pengar.

Jag står för sanning och frihet. Jag står stark i mig själv och anser att jag varje dag försöker skapa en bättre värld för, inte bara mig själv, utan för de i min omgivning. Precis som tjejerna i början jag pratade om, de som startade upp en verksamhet i total harmoni. En långsiktig plan. Det är därför jag och min fru nu skapar vår egen sanning. Vårat egna liv. Vi har långsiktiga planer i harmoni och balans. Till de människor som finns i våra liv som inte går i samma linje som det vi själva tror på och står för, försöker vi så gott vi kan att plantera sms frön som kan växa eller att bara bjuda in till det vi har. Utan ilska, utan hat, utan exkludering eller segregering. Vi alla har våra egna vägar att gå och det enda vi kan göra är att visa de dörrar som finns att vandra igenom, men var och en måste själva vakna upp av sig själva, i sig själva. Till de barn vi har i våra liv, försöker vi också så gott vi kan att plantera frön och visa dem ett liv i sanning och frihet, så att de kan slippa att bli slavar till andra och systemet när de växer upp.

Jag önskar att ni i de svajande grupperingarna som skapats inom den så kallade Sanningsrörelsen här i Sverige läser detta inlägg och begrundar vad det är ni faktiskt håller på med. Kan ni med handen på hjärtat gå ut öppet och påstå att ni gör detta för individen, för sanning och frihet. Att era handlingar och agerande är utifrån harmoni och balans. Om det är så – sluta då upp med det ni gör. Kriga inte längre, kämpa inte mer. Stå bara stark i er egen sanning och de som är menade att komma, kommer att komma. Behandla inte människor runt om er som kapital. Den position ni fått kommer med ett ansvar. Ta det ansvaret och tappa inte bort er som ni har gjort. Tänk inte längre på att vinna andelar. Tänk bara på att när ni har skapat er egen verklighet, så kommer det öppna upp dörrar så att andra också kan göra de. Inspirera andra istället för att bråka om andelar.

Med det sagt så vill jag själv rikta ett tack och bock till mina inspirationskällor som är verksamma i Sverige. Tack för det ni gör, tack den stöttning ni ger mig både privat och professionellt. Tack för den kunskap jag får utav er. Tack Tobias & Karin, Marcus, Markus & Isac och Sandra. Störst tack till min livspartner som jag får utvecklas med, varje dag. Ni gör så att jag känner mig trygg och kan stå i min egen sanning.

:Martin:Nilsson.Kriga för fred

holistichalsocenter.com
SKARPT Hemsida
SKARPT Youtube
Instagram
SKARPT Podcast

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här