Under 2021 drog massvaccinationsprogrammen igång på allvar runt om i världen. Under samma period har en lång rad idrottsmän drabbats av plötsliga hjärtproblem och oförklarliga dödsfall.

Det har tidigare rapporterats om fridykaren Florian Dagoury som drabbades av hjärtproblem efter att ha tagit covidvaccin. Dagoury konstaterades ha drabbats av hjärtmuskelinflammation och mitralklaffinsufficens – en inflammation i hjärtmuskeln och läckage av blod från hjärtklaffarna då dessa inte längre kan stängas ordentligt.

Den kände fridykaren är dock långt ifrån den ende framstående idrottsman som drabbats av plötsliga hjärtproblem på senare tid. Nyligen har exempelvis fotbollsspelarna Sergio Agüero, Emil Pálsson, hockeyspelaren Boris Sádecký, löparen Meghan Roth och många andra drabbats av liknande öden.

I Sergio Agueros fall tvingades han avbryta en match med sitt lag Barcelona efter att ha fått svåra hjärtsmärtor. Han kördes till sjukhus där det konstaterades att han drabbats av rubbningar i hjärtrytmen. 33-år gammal tvingades han på läkarnas inrådan avsluta sin proffskarriär.

28-årige Emil Pálsson, isländsk fotbollsspelare i klubben Sogndal föll i november ihop på fotbollsplanen – drabbad av hjärtstillestånd. Han var livlös i fyra minuter men kunde återupplivas av läkare. Han har fått en defibrillator inopererad, men det är ännu oklart om han kommer att kunna fortsätta med fotbollen.

– Jag är evigt tacksam för att jag lever. Nu är jag bara otroligt glad, säger Pálsson.

Läs mer på nyadagbladet.se

1 KOMMENTAR

  1. Varför nekar läkarna om cov19 vaccinet, jag har tagit 3 sprutor, jag blev jätte sjuk av vaccinet, sen förklarade min läkare bort hon sa att hon hade tagit vaccinet och inte blivit sjuk pågrund av vaccinet, hon vägrade ge mig ett remiss från akuten för att analysera att jag har blivit sjuk av vaccinet, testen heter D-dimer prov Varför nekar läkarna om cov19 vaccinet, jag själv tror inte på att läkarna har tagit vaccinet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här