Den 19 november intervjuades Lyndon LaRouche av det republikanska partiets strateg Roger Stone. Intervjun sändes på radioprogrammet Stone Cold Truth. Intervjun inleddes med en lång introduktion om vem han är och hans presidentvalkampanjer mellan 1976 och 2004.

Stone berättade att LaRouche och president Ronald Reagan stått varandra nära. Stone var Reagans kampanjsamordnare i nordvästra USA under valkampanjen 1980 då Reagan och LaRouche satt vid samma podium i en valdebatt i New Hampshire. Stone sa att Reagan i ett privatsamtal sagt att han höll med om mycket i LaRouches politik, men inte allt, och att han betraktade honom som en vän.

Ett intervjuavsnitt berörde ex-president Bill Clinton. LaRouche gjorde klart att Clinton under sin ämbetsperiod utsatts för den brittiska drottningens ogillande och när han kapitulerade för dem som ville avskaffa Glass-Steagall-lagen, var han extremt trängd av det brittiska imperiet. Han sa även att Hillary Clinton bidrog till Clinton-administrationens misslyckanden. Stone höll med om detta.

LaRouche betonade att Trumps valseger representerar ett globalt nederlag för dem som vill provocera ett krig med Ryssland, och att, även om det inte ännu går att veta vad Trump kommer att göra som president, är uppbromsningen av krigspolitiken redan ett positivt bidrag. Stone gjorde klart att han anser att en av de frågor som Trump kommer att driva är återinförandet av Glass-Steagall-lagen och, tillade han, det är ju en av de frågor som LaRouche sedan länge drivit.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här