Efter att ha läst Jacob Nordangårds kapitel om hur klimatfrågan växte fram i boken Domedagsklockan har jag inspirerats att utveckla mina tankar om vad klimatdebatten egentligen handlar om.

Vi måste på allvar börja fråga oss om vi är på rätt väg? Vi som är skeptiska till klimatlarmen och som försöker lugna våra oroliga medmänniskor genom att bemöta alarmisternas överdrifter och direkta desinformation med faktiska vetenskapliga observationer och alternativa förklaringar kanske skjuter in oss på fel mål? Ett förslag har varit att ta fram en lista på hundra aktuella klimatfrågor och där redogöra för det faktiska observerbara läget. Listan skulle sedan sättas i händerna på opinionsbildare som därmed skulle få argument för att kunna bemöta alla överdrifter och felaktiga påståenden om klimatet. Men är det så enkelt? Handlar debatten verkligen om vetande?

I resten av det eminenta inlägget som hittas här så hänvisar Lars Bern till avbefolkningsförespråkarna Thomas Robert Malthus och Paul Ehrlich samt till tankesmedjan Rom-klubben.

Lars Bern: Det handlar om vår frihet

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här