I en livechat på SvD med Annika Carlsson-Kanyama, forskare på Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) uppmanar hon befolkningen i USA och Europa att tänka på barnbegränsning.

Från chaten:

urban: ”Varför syns så litet av befolkningsexplosionen i miljödebatten? Vi måste bryta den, annars blir allt annat i längden betydelselöst. Kan inte en katolik eller en muslim svara på det?”

Annika Carlsson-Kanyama: ”Nyligen har befolkningens storlek återigen kommit upp i miljödebatten och om man tänker på per capitautsläppen så finns det verkligen skäl för amerikaner, européer m fl att fundera på planer för barnbegränsning. Kan man tänka sig att länder med höga per capitautlsläpp inför åtgärder så att befolkningen så småningom börjar minska? Det är ju ett sätt att få ned de totala utsläppen i ett land.”

Carlsson-Kanyama är talesperson för organisationen Klimataktion.

Från Klimataktions hemsida:

”Som max har forskning visat att ens privata utsläpp kan minska med 30 procent med individuella val, helt klimatneutral kan möjligtvis bara en uteliggare vara sa hon och menade att politiken krävs för den sista biten.”

Källor

SvDs chat

klimataktion.se