Västvärldens maktelit trodde att man skulle kunna krossa Ryssland genom den militärmakt man under flera år byggt upp i Ukraina. Sedan skulle Ryssland styckas upp, och exploateras av västs oligarker.

Det var planen. Och man sabbade medvetet fredsprocessen i början av kriget förra året för att man ville få bort Vladimir Putin. Men det gick inte som planerat.

Västvärlden verkar inte alls förstå sig på Ryssland, enligt Lars Bern.

– Västvärlden är offer för sin egen propaganda. Det är det som är så kusligt. Vi har en så intensiv antirysk propaganda, där man predikar att Ryssland bara är en bensinmack. Men det är ju inte så. Ryssland är betydligt starkare ekonomiskt än vad våra underrättelser inser.

Ryssland är överlägset i fysiska resurser. Västvärlden i immateriella värden. Det senare är dock inte mycket värt i ett utnötningskrig med artilleri som det i Ukraina är.

– Ryssarna kan tillverka ammunition. De kan tillverka kanoner. Samtidigt har vi, med våra BNP-siffror, trott att vi är militärt starka. Men det är vi inte.

– Vi lurar oss själva. Jag begriper det inte.

Läs mer på swebbtv.se, Lars Bern: EU är inget fredsprojekt – tvärtom: ”Utan EU hade vi inte haft det här kriget”

1 KOMMENTAR

  1. Är Lars inte medveten om hur många av Europas politiker som är sprungna ur Swab’s skola för ”Young global leaders”, vilket för mig leder till en enkel slutsats är de gör vad de lärt sig från sin skola och inte bryr sig om medborgarnas intressen.

    Denna situation har definitivt en stark inverkan på alla länders politik där dessa individer sitter på höga maktpositioner.

    Personligen tycker jag att de borde vara förbjudna från deltagande i svensk politik efter som de definitivt kan anses vara jäviga.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här