För att förklara hur det hänger ihop går Lars Bern tillbaka i historiken kring hur Rockefeller grundade sitt imperium av läkemedelsbolag och oljebolag. Rockefellers ledstjärna har under hela tiden varit att skapa monopol.

När det gäller läkemedel genomdrev man därför en process för statligt godkännande av läkemedel som är så dyr och komplicerad att det enda sättet att få tillbaka dessa kostnader är att ha patent som förhindrar produktion av kopior.

Detta har omöjliggjort finansiering av godkännande för naturpreparat som innehåller naturliga substanser och som inte går att patentera.

Därigenom kriminaliserades preparat som i vissa fall kan ha använts i årtusenden. Ett exempel är cannabis som har långtgående fantastiska medicinska effekter enligt Lars Bern.

Det fanns ett annat hot mot läkemedelsindustrin som handlade om att vissa livsmedel gör oss friskare och minskar behovet av läkemedel.

Därför tog sig läkemedelsbolagen in i sjukhusverksamheters styrelser genom att ge stora donationer från exempelvis Rockefeller Foundation. Resultatet har blivit att läkarutbildningen i princip helt saknar kurser som handlar om kosten.

Felaktiga kostråd med positiv inställning till socker och kolhydrater samt överdriven skrämsel för kolesterol och fett har lett till en mängd sjukdomar. Bland annat diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, karies, alzheimers och cancer.

Den felaktiga kosten har resulterat i försäljning av läkemedel för 100-tals miljarder kronor

Sista tiden har en mängd bloggar och litteratur kommit som ifrågasätter den felaktiga kosten och de olämpliga läkemedlen, vilket hotar läkemedelsindustrins inkomster.

Därför har läkemedelsindustrin en mängd lobbyister som gör allt de kan för att stoppa och misstänkliggöra alternativen och de som skriver om dessa.

swebbtv.se, Läkemedelsbolagen tystar alternativen för att slippa konkurrens

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här