Lars Bern anser att den främsta orsaken till politikernas bristande intresse för medborgarna beror på att partierna och politikerna inte längre är ekonomiskt beroende av sina medlemmar.

Istället är politikerna alltmer intresserade av de höga arvoden som är kopplade till de politiska uppdragen och som betalas av stat, kommun mm. Eftersom tillsättande av förtroendevalda sker utifrån partiledningarnas önskemål blir lojaliteten med partiledningen avgörande för att få dessa arvoden.

Viktiga personer i partiernas ledningar såsom Fredrik Reinfeldt, Anders Borg eller Erik Åsbrink har efter avslutad partikarriär fått högbetalda uppgifter i globalisternas banker eller andra organisationer där dessa styr. Deras arbetsuppgifter är så oklara och välbetalda att man kan undra om det i själva verket är ersättning för tidigare utförda tjänster när de arbetat som politiker och tjänstemän.

Även medierna har blivit köpta i och med att deras beroende av konsumenterna till stor del har ersatts med ett beroende av medel från myndigheter som betalar med skattepengar. De utgör också propagandaorgan för ägarna som i de flesta fall har globalistiska intressen.

Det som inger ett visst hopp är att Internet har gjort det möjligt för människor att gå förbi de etablerade medierna vilket politiker och globalister tillsammans försöker stoppa bl.a. genom att ändra grundlagen eller tvinga Google att censurera sitt innehåll. Lars Bern tror inte att de kommer lyckas stoppa informationsflödet och de alternativa kanalerna.

swebbtv.se, Lars Bern om korruptionen bland politiker och medier

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här