Här ska vi titta lite närmare på massmedias svartmålningskampanj mot den så kallade Sanningsrörelsen. SVT Agenda och Kalla Fakta är två av flera reportage som medvetet har försökt att diskreditera vaken.se genom olika fula knep.

Här följer en analys av båda programmen med klipp från vad som händer bakom kameran och hur det presssenteras för tittarna.

Agenda fälls av granskningsnämnden för att felaktigt koppla Mikael Cromsjö till antisemitism.

Se en studie av SVT Agendas program

Det är intressant att se att Agendas reporter nästan är förnärmad av att jag påpekar att det finns en smutskastningskampanj mot vaken.se och andra som studerar organiserad brottslighet. Sedan framställs jag som lite underlig för att jag filmar intervjun själv.

Det var dock tack vare att jag spelade in intervjun som granskningsnämnden kunde fälla inslaget för att vara osakligt och därmed styrka att det faktiskt pågår en kampanj mot mig, vaken.se och alternativmedia.

Agenda använder här härskartekniker för att misskreditera mig och vaken.se i ett försök att skrämma Agendas tittare från att studera dessa ämnen själva. Programmet är ett klassiskt exempel på psykologisk krigföring vilket är ett viktigt ämne som vi studerar på vaken.se.

Men finns det fler exempel?

Se en studie av TV4 Kalla Faktas program om sanningsrörelsen och 11 september

Kalla Faktas reporter tycker att det känns underligt med den friktion som uppstår i mötet mellan vaken.se och massmedia. Hon visar även vilken teknik hon använder när hon försöker fiska efter antisemitism genom att upprepade gånger göra nedvärderade skämt om judar och Bonnier.

Återigen pratar jag om härskartekniker och psykologisk krigföring i intervjun med Kalla Fakta. Jag nämner att att det finns en mobbningsmentalitet riktat mot de som inte fullt ut accepterar den officiella ordningen.

I programmet uppstår igen precis det som jag pratade om i intervjun. Egon Frid, riksdagsledarmot för västerpartiet får så mycket påtryckningar att han på grund av rädsla väljer att säga att han nu tror på den officiella förklaringen. Man kan se i hans ögon hur illa till mods han är av Kalla Faktas reporter.

Hela programmet är fullt av propagandatekniker där man genom skrämmande musik och underliga kameravinklar försöker bygga upp en stämning av obehag runt sanningsrörelsen.

Detta är bara två av flera reportage i samma anda som gjort under flera års tid av flera olika tv-kanaler och tidningar.

Det är hög tid att säga ifrån och kräva sanning!

Mikael Cromsjö
Vaken.se – Kunskap är frihet!

Länkar:

Agenda
Se hela intervjun med SVT Agenda och Mikael Cromsjö
Se hela rappotaget från SVT Agenda
Läs mer om granskningsnämndens beslut

Kalla Fakta
Se hela intervjun med Vaken.se och Kajsa Lindohf – TV4 Kalla Fakta
Se hela intervjun med TV4 Kalla Fakta och Mikael Cromsjö
Se hela analysen av TV4 Kalla Fakta med Torbjörn Sasserson Del1, Del 2

Vaken i Media
Se mer TV och Radioprogram som Vaken.se varit med i

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här