Det är väldokumenterat att den Amerikanska regeringen har – vid flera tillfällen i flera olika länder runt om i världen – skyddat olika heroinsmugglings- och heroinodlingsorginsationer.

Flera stora amerikanska banker har även hjälp till att ”tvätta” flera drogkartellers pengar.

Sannerligen har flera banker hållt sig flytande under den djupa ekonomikrisen 2008 genom pengar från stora knarklangare. I USA pågår detta än idag.

Den Amerikanska militären har uttalat sig öppet om att de skyddar de Afghanska opiumfälten:


Wikipedia
: Opiumproduktionen i Afghanistan har stigit sedan USA började sin ockupation 2001.

Även, om man läser en FN-rapport från November 2013 så kan man läsa att produktionen aldrig har varit så hög tidigare.

Även Common Dreams skriver: ”Odlingen av opiumvallmo i Afghanistan – En nation som i 12 års tid har varit under kontroll av amerikanska soldater och Nato-soldater – har stigit till en rekordhög nivå, enligt rapporten från 2013 om afghans opium som FN släppte i onsdags.

Enligt rapporten så har odlingen av vallmo runt om i den krigshärjade nationen stigit med 36 procent under 2013 och den totala opiumproduktionen uppskattas vara 5500 ton.

Det här har man aldrig sett i hela Afghanistans historia tidigare, sa Jean-Luc Lemahieu, en frispråkig ledare för Afghanistan i FN:s kontor för narkotika och brottslighet, vilka var de som skrev rapporten.”

”De Amerikanska styrkorna har tillåtit odlingen fortsätta för att lugna bönder och politiker som är involverade i droghandeln, som annars skulle vända sig emot den Afghanska Karzai-regeringen i Kabul. Rent faktamässigt så är både opium och heroin en produkt av krig och en essentiell källa för fortsatt konflikt.”


Public Intelligence
har publicerat en bildserie som visar Amerikanska och USA-tränade afghanska trupper patrullera vallmofält i Afghanistan. Public Intelligence har även sagt att alla dessa foton tillhör allmänheten och ligger inte under någon copyright lag.

Dessa foton och dess kommentarer kommer från Public Intelligence utan något extra tillagt.

Marinkårsergent Noel Rodriguez från USA, truppledare för Alpha kompaniet, 1:a bataljonen, det 7:de marina regementet, regimental stridstrupp 6, kommunicerar med en intilliggande trupp samtidigt som de patrullerar i Sangin, Helman provinsen i Afghanistan, 1:a maj 2012.

Trupperna patrullerar för att tillse skydd och även interagera med lokalbefolkningen.