Mona Nilsson är ordförande på Strålskyddsstiftelsen, som jobbar med att informera om riskerna med strålning från bland annat trådlös teknik. Mona Nilsson menar att det är ställt utom allt rimligt tvivel att det den elektromagnetiska strålningen är skadlig.

Det är skadligt. Vi har omfattande belägg för detta idag. Vi vet att strålningen kan orsaka cancer. Det finns omfattande forskning som visar att strålningen orsakar oxidativ stress på cellnivå, att det skadar våra cellers DNA, och att det främjar tumörtillväxt vid djurförsök, säger Mona Nilsson och fortsätter:

– Vi har också upprepade undersökningar som visar att mobilanvändare löper förhöjd risk för aggressiv hjärntumör och att boende nära mobilmaster löper förhöjd risk för cancer.

Mona lyfter också fram många andra vanliga symtom såsom sömnstörningar, huvudvärk, yrsel, brännande hud, försämrat minne och inlärning.

Hur kan man då minska risken för att utsättas för den misstänkt farliga strålningen? Strålsäkerhetsmyndigheten har på sin hemsida gett tre förslag på hur du kan minska exponeringen från mobiltelefoner:

  • Använda handsfree
  • Hålla ut mobilen från kroppen när du pratar
  • Ha god täckning vid samtal

Läs mer på nyadagbladet.se, Mobilstrålningen – ”vår tids största hälsoskandal”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här