Nu finns äntligen Sollentuna naprapat i moderna och fräscha lokaler på Ebba brahes väg, Rotebro. På kliniken arbetar skickliga naprapater med målet att hjälpa dig som patient uppnå en smärtfri och mer funktionell vardag och fritid. De har många års erfarenhet av både akuta och långvariga besvär.  

Vad gör en naprapat? – Sollentuna Naprapat berättar:

En naprapat hjälper dig med besvär i muskler och leder via manuella behandlingstekniker samt rehabilitering. Ett klassiskt besök innehåller ett kortare samtal, ordentlig undersökning samt individanpassad behandling och hemövningar. Antalet behandlingar som behövs beror på hur länge besvären pågått samt individens förutsättningar. Men tillsammans med patienten sätter naprapaten upp en rimlig behandlingsplan utefter den specifika diagnos som är satt. Det är viktigt att patienten känner sig engagerad i processen. 

Vanliga behandlingsmetoder som används på Sollentuna Naprapat är ledmanipulation/mobilisering, stretching, triggerpunktsbehandling, massage och dry needling. Detta kombineras ofta med övningar eller träning för att bibehålla behandlingsresultatet samt för ett mer långsiktigt resultat. Detta multimodala arbetssätt ger en helhetssyn vilket är kärnan i naprapatin. Naprapat är en skyddad yrkestitel som sedan 1994 haft legitimation från Socialstyrelsen. De arbetar i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet. 

“Stillasittande och stress leder till smärta” – Sollentuna Naprapat

Smärta i kroppen är tyvärr något som i större utsträckning kan ses hos dagens befolkning i och med mer stillasittande arbete. Det kan uppkomma akut eller i mer långvarig form. Saga Norman på Sollentuna naprapat stor erfarenhet av både akuta och långvariga besvär. “Jag ser en ökad trend i att fler människor söker mig för besvär som är relaterade till för mycket stillasittande eller stress”, säger Saga. Kroppen är gjord för rörelse och vill helst vara i konstant rörelse. Men idag sitter vi större delen av dagen och i bästa fall river av ett hetsigt träningspass senare på kvällen för att kompensera för dagens stillasittande. Detta resulterar ofta i överansträngningar som effekt av att kroppen är ovan vid den sortens belastning. “Där har jag som naprapat en viktig roll i att hjälpa patienten uppnå en mer balanserad och hållbar vardag”, säger Saga. 

Toppmodern klinik i hjärtat av Sollentuna

Endast ett stenkast från Sollentuna centrum finner ni nu den nyöppnade kliniken, Sollentuna Naprapat, som ligger mitt bland villorna i den gamla klisterfabriken i Rotebro. Insidan har renoverats upp till ett toppmodernt crossfit gym med fräscha rum för naprapatbehandlingar. De som arbetar där har många års erfarenhet av hälsa och träning och brinner för att öka kunskapen kring hur viktigt det är att ta hand om kroppen. Hitta en naprapat som du känner förtroende för som kan hjälpa dig med att uppnå just dina mål. Ett bra teamwork ger bäst resultat!

Tiderna är flexibla och oftast går det att få en tid redan samma dag vid behov. Naprapaterna är vänliga och måna om att utvecklas som terapeuter och att alltid sätta patienten i första hand. En naprapatklinik har länge varit eftertraktat i Rotebro och naprapat Saga tycker det är kul att vara igång och ser positivt på framtiden. Hon ser fram emot att fler ska känna till och besöka kliniken. Vid funderingar eller bokning av behandling maila till saga@naprapatlogik.se.