Denna artikeln innehåller annonserat innehåll.

Vi har alla suttit i samma båt. Inte nog med att det var varit vinter, kallt och mörkt så har det också varit en tid då fler och fler har spenderat tiden inomhus, och mer eller mindre ensamma. Det kan kännas som att man har bestigit ett berg eller sprungit ett maraton när man då äntligen ser de första vårtecken.

Men det behöver inte vara så jobbigt att genomleva vintern varje år. Det finns faktiskt flera roliga aktiviteter som du kan göra både under vintern och när våren kommer. Läs vidare här och få bra tips på aktivitet.

Gör något speciellt ut av december

Det kan låta så simpelt får vissa att man ska göra något speciellt när det är december och jul, men det är inte lika lätt för alla. Några av oss kan enkelt få julkänsla varje år, men ibland måste man själv göra något aktivt. Då har vi flera tips.

Investera i en jultröja som du kan ha på dig till alla julfester. Med roliga jultröjor kommer du helt naturligt bli ett samtalsämne vid julbordet, och på ett bra sätt. Det kanske till och med blir en ny tradition i din familj eller bland dina vänner?

Du kan också föreslå en fest med temat “fula jultröjor” där alla ska dyka upp i en jultröja, precis som i Bridget Jones dagbok, hur kul hade inte det varit? Då blir den mörka decembermånaden lite ljusare.

Hitta på aktiviteter i naturen

Det ligger något väldigt djupt och evolutionärt inom oss som säger att vi ska vara utomhus när våren kommer. Den är det lilla pirret man kan känna första gången man hör fågelkvitter efter en kall vinter, eller första vitsippan som bryter upp ur den frusna jorden. Det är helt enkelt vår natur att vilja vara ute när ljuset och värmen kommer, så varför inte hitta några hobbys som funkat utomhus?

En enkel aktivitet är exempelvis att springa eller jogga i skogen. Man kan också börja fiska när det blir lite varmare ute, och när maj kommer kan man börja fiska efter horngäddor.

Gå utomhus varje dag

Detta är inget nytt och faktiskt är det en av de första tipsen man hör om man känner sig nere, men det är ingen slump. Våra hjärnor är skapade för att vara utomhus och vi behöver solljus för att må bra. Så det är inte konstigt att vi vill vara ute när det blir vår.

Tänk på att vara ute minst en gång varje dag, men glöm inte solkrämen.

Tips på att hitta glädjen igen efter en lång vinter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här