Har du drömt om att skaffa ett “landställe” i Spanien dit du kan fly när Sverige blir ruggigt, kallt och mörkt? Då är du långt ifrån ensam. Spanien har länge varit ett favoritresmål för svenskarna, fler och fler köper ett boende där för att spendera vintrar eller till och med sin pension på de varmare breddgraderna.

Det är viktigt att man gör ordentligt med research på vilken plats/område man vill bo på så att man inte bara fokuserar på själva lägenheten eller huset. Läget är bland det viktigaste vid köp men också att man faktiskt trivs i området, vare sig det är i en kuststad på spanska solkusten, en bergsby längre in eller centralt i stad på Kanarieöarna. Trivs man inte i området så spelar köpet inte lika stor roll längre.

En bra idé är att fundera ut vad det är man vill ha ut av sin tid i Spanien (mer än klimatet förstås). Vad man har för intressen och om platsen kan möta det. Spanien är generellt liberalare än Sverige på en del saker och saker som platser för sexuella möten är lättare att hitta vare sig det är swingersklubbar, bondage sex eller lättklädda shower.

Lär känna trakten genom socialt umgänge

Är man lite äldre och är intresserad av olika sportsliga evenemang så finns det ett stort utbud av intresseklubbar där man kan lära känna nya människor, ofta från de skandinaviska länderna, som har samma intressen. På så sätt öppnar man också upp för att trivas mer om man kan börja få ett socialt umgänge – något som är svårt om man bara besökt platsen på korta semestrar.

Ett annat sätt att lära känna folk, speciellt om du är ensam, är att testa nätdejting i just Spanien, så som man gör hemma med IX dating kan man göra där. Inte skulle det vara fel att ha en infödd spanjor eller spanjorska som visade dig runt? Det finns inget bättre sätt att lära sig traktens pärlor än genom någon som bott där i hela sitt liv.

Är man lite längre ifrån pension men ändå känner att man vill börja investera för en framtid i solen så är det en jättebra idé att börja besöka platser som man tror kan passa. Börja med att utgå från vart du får bäst klimat, kika på sevärdheter och besök platsen. Allra bäst om du då passar på att hyra bil så att du kan komma runt och se mer än det som först erbjuds turister. Vill man köpa ett boende i Spanien så är det ju alltid bäst att se hur Spanjorerna själva lever, dessutom så får man oftast mer för pengarna om man tar sig bort från de värsta turiststråken.