Nioåriga Tanner från Cleveland har en medfödd njursjukdom. Hans far var före coronakrisen matchad som donator till en ny njure för sonen, men när man nu skulle genomföra transplantationen har sjukhuset stopp för detta – eftersom man infört en ny policy som innebär att man som ovaccinerad mot covid-19 inte längre får ge organ.

2018 blev Dane Donaldson godkänd för att kunna ge sin nioåriga son Tanner en njure. Tanner har sedan födseln en sällsynt fosterskada som resulterat i en kronisk njursjukdom, vilket gör att hans njurar sakta men säkert tappar sin funktion. Dock bestämde man sig 2018 för att det fanns tid att vänta med en transplantation eftersom en njurtransplantation endast håller i ungefär 20 år, vilket innebär att nioåringen kommer behöva fler transplantationer i framtiden. Sedan kom coronakrisen och de blev tvungna att vänta ännu längre.

När det nu var dags för Tanner att få sin livsviktiga njurtransplantation från sin far beslutade dock Cleveland Clinic Children’s Hospital att nioåringen inte längre får genomgå operationen. Anledningen är att fadern Donaldson inte är vaccinerad mot covid-19, rapporterar The Epoch Times.

Läs mer på nyadagbladet.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här