En feg och radikaliserad Andreas Gustavsson sparkar en av ETC:s bästa reportrar som vågade rapportera om vad som verkligen händer i Ukraina. Först tyckte Gustavsson att Ekmans artikel var bra, men sedan fick han ett “samtal”. Kajsa Ekis Ekman skulle sparkas på direkten. Det skulle markeras.

Andreas Gustavsson ETC försöker krystat förklara sig:

“Jag har idag valt att avbryta samarbetet med Kajsa Ekis Ekman. Det är inget lättvindigt beslut. Det ska det inte vara. Och jag vill därför förklara anledningen – och även hur vår publicistiska idé om en mer öppen, spretande ledarsida samtidigt har kommit till vägs ände.”

Kajsa Ekis Ekman svarar

“Jag har skrivit för Dagens ETC i snart tio års tid. Det har blivit runt femhundra texter om allt från arbetsplatsolyckor till varför konsten inte bör vara politisk. Vi har haft ett bra samarbete. Vi har gjort en bok ihop. Jag har aldrig varit sjuk, levererat texterna i tid oavsett vad som hänt i livet, och inga renoveringsobjekt utan färdiga för publicering.

De första åren fick vi inte ens semester, och semesterersättning fick man sen kämpa sig till. Som frilans har man inget kontrakt, man arbetar hemifrån, omkostnaderna betalar man själv, lön 9000/månad före skatt. Undrar hur mycket de tjänat på en?

Min senaste ledare, ett klassiskt grävjobb om hur svenska tidningar samarbetat med en tidning vars försvarsreporter varit frontplacerad med nazistiska Azovbataljonen, skickade jag in i torsdags och redaktören Andreas Gustavsson skrev “Väldigt bra detta.”

Läs mer på newsvoice.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här