Nyligen klubbade Australiens parlament igenom ett nytt lagförslag som ger polisen rätten att hacka medborgarnas elektroniska utrustning, samla in, modifiera eller radera information på denna och till och med ta över människors sociala mediekonton. Kritiker menar att Australien nu håller på att bli en renodlad och totalitär övervakningsstat.

”The Surveillance Legislation Amendment (Identify and Disrupt) Bill 2020” ger den federala polisen och brottsbekämpande myndigheter makten att bekämpa ”brottslighet på nätet” genom att modifiera, kopiera, radera eller till och med lägga till data i misstänkta brottslingars enheter.

Man får också mandat att samla in information från enheter eller nätverk som används eller ”förmodligen används” av de misstänkta. Dessutom får polisen nu ta över sociala medier och andra konton som tillhör den brottsmisstänkte i syfte att samla in information i en pågående utredning.

Människorättsorganisationer som The Human Rights Law Center kritiserar den australiensiska regimen och konstaterar att betydligt starkare åtgärder behövs för att skydda medborgarnas integritet och privatliv och man noterar också att lagförslaget mycket snabbt klubbades igenom i parlamentet utan någon bredare diskussion.

Läs mer på nyadagbladet.se, Nu får australiensisk polis hacka medborgarnas telefoner och ta över konton

2 KOMMENTARER

  1. jojoj det går fort nu snart så får man inte ens ett besked utan dom tar allt och lämnar inga spår eller förklaringar försöker man något så är det brott mot staten intresse omgående avskjut gäller man behöver inte ens skriva allt på staten för det har dom ju redan tagit hindrar man dom så är man landsförradare får skjutas av omgående ingen information till någon får så klart inte efterforskars om något jajaj dom är på gång nu är det slut på världen frihet dom kan göra det dom vill bara erkänna det omgående annars påföljd . jajaj länderna har ju alltid hafr svårt att hålla sig till lagarna nu så behövs det inte lagar dom gör vad dom vill jajaj detta kommer såklar aldrrig missbrukas utan kommer inte behövas misbrukas för dom gör som dom vill jani vilken värld detta kommer gå åt helvet vem fan villl detta utan en del störda idioter som int etål någons annans åsikt det ni

  2. Vem vet, om inte dessa saker ändå sker i Sverige. Vi går många gånger in i den blåögda tillvaron.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här