“Make Amazon Pay” är nytt upprop som har i syfte att ställa Amazon och deras ägare tillika världens rikaste man Jeff Bezos mot väggen och utkräva ansvar för företagets exploatering av sina inställda och av planeten i stort och hur man därtill aktivt försöker undvika att betala skatt eller på andra sätt ge tillbaka till samhället.

I uppropet konstaterar initiativtagarna att Amazon är ett av de absolut mäktigaste företagen i världen och att deras vd Jeff Bezos blev den första personen i världshistorien med en privat förmögenhet på över 200 miljarder dollar.

Graverande uppgifter har dock framkommit om hur världens rikaste man och hans företag behandlar sina anställda och bland annat använder hot och skrämseltaktiker för att få dem att inte kräva rättvisa löner och goda arbetsvillkor. Man påpekar även att företagets koldioxidutsläpp är enorma och att Amazon släpper ut mer koldioxid än två tredjedelar av världens alla länder – något som rimmar illa med företagets ultraglobalistiska inriktning i den kommersiella propagandan.

En annan aspekt som man lyfter fram är hur företaget aktivt gjort allt i sin makt för att undvika att betala skatt eller på andra sätt ge tillbaka till samhället och man menar att företaget under 2019 bara betalade 1,2 procent i skatt i i USA, där Amazon har sitt högkvarter.

Läs mer på nyadagbladet.se, Nytt upprop riktas mot Amazons exploaterande rovdrift

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här