När alla amerikaner julhandlade i stressen strax före julafton signerade Obama ett lagförslag som lägger grunden för ett orwellskt ”Sanningsministerium” som ska avgöra vilken information som är sann eller falsk i samhället.

Beslutet enligt ”The Countering Foreign Propaganda and Disinformation Act” inom ramen för ”National Defense Authorization Act” innebär att senast inom 180 dagar från signeringen ska det inrättas ett ”Global Engagement Center”.

Den amerikanska kongressen (Congress.gov) publicerade alltså den 23 december 2016 nyheten om att en ny lag signerats av president Barack Obama, en lag som lägger grunden för ett ”Global Engagement Center”, vilket ska ta hand om informationsspridning tex ”avvikande” nyhetsrapportering som Centret anser ska konfronteras med ”true narratives” dvs ”sant berättande”.

Någon gång under våren-sommaren och senast runt den 24 juni 2017 ska Centret vara igång. Syftet med Centret är att leda, synkronisera och koordinera ansträngningar för att upptäcka, förstå, exponera och kontra utländsk statlig och ickestatlig propaganda och desinformation som siktar på att underminera USA:s säkerhetsintressen.

Centret ska integrera ansträngningar mellan amerikanska myndigheter och mellan USA och andra länder med syftet att bedöma ”kontraberättande” (counterfactual narratives) vilket anses hota USA:s säkerhet.

Centret ska identifiera framväxande trender inom utländsk propaganda för att forma taktik, teknik och procedurer för att avslöja och vederlägga utländsk desinformation vilken proaktivt ska bemötas med ”faktabaserat berättande” (”fact-based narratives”) och policys riktad till en publik bortom USA.

Läs mer på newsvoice.se

 

1 KOMMENTAR

  1. Det är fler som funderar i samma bana efter protruth och faktaresistens då de förekommit så många falska nyheter under senare tid från Donald Trump, Ryssland och Turkiet. Vaken.se har inte aning om det då ni publicerat några falska nyheter.

    Källkontroll är vad man ska göra och hittas inte källan så är nyheter med stor sannolikhet falsk som Pizzagate där de inte gick att hitta källan till vad Pizzagate påstod.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här