Visselblåsaren Richard Hopkins trodde att han skulle få stöd av det amerikanska postverket efter att han vittnat om omfattande valfusk. Istället förhördes han i tre timmar i ett rum av en agent som han själv menar försökte få honom att dra tillbaka alla anklagelser. Han har nu dessutom blivit avstängd från jobbet utan lön.

Den postanställde visselblåsaren Richard Hopkins gick nyligen ut i Project Veritas och vittnade om hur ogiltiga poströster som skickats in för sent aktivt stämplades om och bakåtdaterades som giltiga av hans överordnade för att påverka valutgången.

– Jag gjorde bara min plikt, konstaterar Hopkins som påpekar att han i samband med att han anslöt sig till marinen svor en ed om att skydda sitt land och den amerikanska konstitutionen tills han dör.

Efter att Richard Hopkins gått ut offentligt med sitt vittnesmål om valfusk blev han inkallad till Russel Strasser – en av det amerikanska postverkets agenter. Där fick han sitta i ett rum i mer än tre timmar under förhörsliknande former där man noggrant gick igenom hans vittnesmål.

Strasser presenterade sig som en vän och likt Hopkins som en militär veteran och han lovade att försöka hjälpa och skydda honom, samtidigt som han förklarade att situationen håller på att eskalera ”bortom kontroll” och att senatorer och justitiedepartementet involverats i att utreda det påstådda valfusket.

Läs mer på nyadagbladet.se, Postanställd larmade om valfusk – utsattes för förhör och stängdes av från jobbet

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här