Putin hävdar att västvärlden har spårat ur och numera styrs av ”globalistiska eliter” som är på väg att förlora kontrollen och därför övergått till ren despotism. Dessa härskarklasser ”manipulerar det allmänna medvetandet mitt framför våra ögon”, hävdar han.

Putin kallar det för en ”modell av totalitär liberalism”.

– De härskande klasserna i västerländska länder, som är övernationella och globalistiska till sin natur, har insett att deras politik blivit alltmer frånkopplad från verkligheten, sunt förnuft och sanningen, och de har börjat ta till öppet despotiska metoder. Väst, som en gång deklarerade sådana demokratiprinciper som yttrandefrihet, pluralism och respekt för avvikande åsikter, har nu urartat till motsatsen: totalitarism. Detta inkluderar censur, medieförbud och godtycklig behandling av journalister och offentliga personer, påstår han och fortsätter:

– Denna typ av förbud har utvidgats till att inte bara gälla information, utan även till politik, kultur, utbildning och konst – till alla områden av det offentliga livet i västländer. Och de påtvingar den övriga världen detta. De försöker sprida denna modell, en modell av totalitär liberalism, inklusive den ökända cancelkulturen. Men sanningen och verkligheten är att människor i de flesta av dessa länder inte vill ha detta liv eller denna framtid.

Läs mer på swebbtv.se, Putin: Väst har ”urartat i totalitarism” – styrs av ”globalistiska härskarklasser”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här